Wpis z mikrobloga

""Jestem zdecydowanym przeciwnikiem aborcji eugenicznej i uważam, że zabijanie dzieci z niepełnosprawnością jest po prostu morderstwem. Jeżeli projekt w tej sprawie znajdzie się na moim biurku, to z całą pewnością zostanie przeze mnie podpisany” - powiedział w ubiegłym tygodniu prezydent Andrzej Duda."

Panie prezydencie mam nadzieję że razem z podpisem deklarujesz chęć adoptowania tych dzieci oraz sfinansowania leczenia i opieki z własnych środków.

Mam szczerą nadzieję że 'memiczność' to za mało by wygrać wybory. Jedynymi osobami które mogą rozliczyć obecny rząd jesteśmy my - Obywatele. #polityka
  • 61
@Hachiko: zacytuję swój komentarz z innego wpisu :

A ja mam nadzieję że przegłosują ten projekt. Może taka pierdoła będzie impulsem żeby tych karakanów wykopać na dobre. Myślę, że te kilka sytuacji, gdzie żeby dokonać aborcji wadliwego płodu będzie się wiązała z podróżą do zachodnich albo południowych sąsiadów będzie warta tego żeby uwolnić ten kraj od tych zamordystycznych i komuszych pisówców.
@kontonr77 co wiec z matkami, ktore ryzykowac beda zycie dla donoszenia tej ciazy? O tym mamy prawo zdecydowac?

Ja tez jestem przeciwnikiem aborcji, z racji zawodu mialam stycznosc z kilkoma juz parami, ktore chcialy abortowac ciaze ze wzlegu na niewyksztalcenie nozek, albo amputacje raczki przez tasmy owodniowe. Choc staralam sie zachowac profesjonalizm czulam odraze sluchajac ich. Jak tak do cholery mozna! Ale to dziecko bez raczki, czy nozek... ono sie rozwinie, nawiaze
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Wychowanie dziecka z zespolem Downa tez nie jest zreszta sielanka, instytut danych z dupy mowi, ze pewnie z 98% osob dotknietych tym zespolem nigdy sie dostatecznie nie usamodzielni, nigdy nie "dorosnie" bedac zaleznym od opiekuna. Fajna perspektywa, nie ma co.

@kawazrana: po co w ogóle o tym dyskutować.
Badania prenatalne, diagnoza choroby, skrobanko i elo robimy nowe do skutku aż uda się zrobić zdrowe.
Wiem, że to nie do Ciebie pytanie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
: A skoro tak, to trzeba zabić. Spoko.

@kontonr77 nie trzeba, nikt nikogo nie bedzie zmuszal do zabiegu, bedzie MOZNA, rodziny beda mialy WYBOR czy stac ich zarowno finansowo jak i emocjonalnie na taki wysilek jakim jest dziecko z ciezka wada genetyczna przez wiele lat, lub donoszenie ciazy z ktorej nie bedzie dziecka. Taki niuans.

@kawazrana: być może powinien być wręcz przymus usuwania płodów z wadami. Rodzenie upośledzonych dzieci jest niemoralne
@stan-tookie-1 tylko ze biedni ludzie swiadomie decyduja sie na dzieci, mimo ze sa biedni. I mowie zarowno o planowaniu rodziny przez takich, jak i stosunku bez pomyslunku. Ci rodzice maja wiedze o tym, ze sa biedni wiec i ich dziecko bedzie biedne. A rodzice dziecka GLEBOKO UPOSLEDZONEGO, lub niezdolnego do przezycia poza organizmem matki nie beda sie mogli zdecydowac, czy beda takie wychowywac, bo kto inny podejmie ta decyzje. Widzisz roznice?
@Hachiko: Nie wiem, jaka intencja przyświecała Ci przy popełnieniu tego wpisu, ale wyszło, jak wyszło. Także z tym wysyłaniem do szkoły, to słabo trochę ;)
Jaki ma sens zarzucanie przeciwnikom aborcji, że nie opiekują się ludźmi, którzy urodzili się w wyniku zakazu aborcji? Dlaczego uważasz, że przeciwnicy zabijania ludzi powinni brać odpowiedzialność za życie ocalonych?
Państwo jest też przeciwko m.in. terroryzmowi - czy powinno przejmować pieczę nad niedoszłymi ofiarami terrorystów?
Dla