Wpis z mikrobloga

@fapowiczowski: o mój ulubiony argument XD

RoBienIe dZeCi nIE jESt EgoiStyCznE bo MoŻe wYmyśLi lEk nA RAka

Jak tak im zależy mogą wymyśleć, albo chociaż zbliżyć świat do tego, nauka studia praca naukowa te sprawy. Na szczęście jest szybszy i łatwiejszy sposób: akurat chce mieć dzidzię to powiem że może ona to zrobi jak dorośnie. Sama na pewno będzie wolała ciężko pracować zamiast się bawić w dom jak ja, no
  • Odpowiedz
@K_R_S: te przyjemności są wtedy gdy wykonujesz czynność, która pozwala opóźnić wykonanie wyroku jakim jest śmierć, więc ten argument jest kaleką.
Nie wiem czy zrozumiałeś o co chodzi, zapewne nie.
Btw. patrząc przez pryzmat całego świata, na nim jest zdecydowanie więcej smutki i cierpienia, niż przyjemności.
  • Odpowiedz
@K_R_S: xD, ale to ty zasugerowałeś, że są przyjemności, które nie są związane z przetrwaniem.

Więc wymień na przykład jakie. One nie muszą być twoje, tylko ogólnie jakie człowiek może w życiu doświadczyć.
Widzę że się gubić zaczynasz xD
  • Odpowiedz
@K_R_S: nawet nie wiesz o czym piszesz. Napisałeś, że to bzdury że przyjemności są związane tylko z przetrwaniem, bo są inne, a teraz się próbujesz wymiksować bo zadałem niewygodne pytanie, które cię zagięło.
Nie mam ochoty na więcej dyskusji z wykopowym dnem intelektualnym, także żegnaj.
  • Odpowiedz
@K_R_S: zaczynam czuć niesmak z tej dyskusji.
Jak zwykle dyskusja z natalistą, który ani jednego argumentu nie jest w stanie podać, który byłby oparty dowodami.

Ja znam takich jak ty, lifestyle byle do piątku i zarobki na poziomie najniżej krajowej, niczym nie wyróżniający się z tłumu (poglądy te same co większość otłumamionego społeczeństwa)
Niesmak mam w ustach. Czas się pożegnać. Pffuuu
  • Odpowiedz