Aktywne Wpisy
Trao +273
juz wiem kto dostanie order cwela roku xD
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
#pracbaza #januszex #praca #patologiazewsi #patologiazmiasta #kolchoz
źródło: 3518
Pobierz
pepepanpatryk +83
Dziękuję Pan Unia Europejska za zarżnięcie europejskiego przemysłu tylko po to, żebym i tak kupił made in china, bo w EU tych produktów nikt nie produkuje, ale przynajmniej kupię z marżą 150% od importera, to na pewno rozwinie ponownie przemysł, na pewno, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#aliexpress #zakupyzchin #uniaeuropejska
#aliexpress #zakupyzchin #uniaeuropejska
źródło: image
Pobierz

Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na switchu leżąc w łóżku. Jeśli jest inaczej to kiedy ostatnio odpaliliscie fizyczna grę z PS3? 15 lat temu?
Śmieszny kwik podstarzałych przegrywów, którzy nie potrafią iść do przodu - może płyty CD z muzyką też kupujecie i bojkotujcie Spotify? Albo 10-plytowe zestawy z sezonami waszych ulubionych seriali aby tylko nie wykupić Netflixa?
Naprawdę ludzie, czas k---a dorosnąć i przestać magazynować bezwartosciowe pudełka.
#gry #playstation #ps5 #gta6 #gta #konsole #takaprawda #retrogaming
źródło: 5851
Pobierz@Clefairy: ja tak
Rozumiem, że tylko twoja perspektywa się liczy i jest jedyna słuszna, a każdy kto myśli inaczej jest głupi? Współczuję życia ludziom w twoim otoczeniu.
To nie chodzi o kolekcjonowanie, tylko głównie o to, że wywaleniem płyt blokują jakikolwiek późniejszy handel. Teraz możesz kupić, przejść i opchnąć za np. 70% ceny. Jak ci się nie spodoba to nie problem - przekazujesz grę dalej. Nie masz pieniędzy? Poczekaj z rok
Warto było trzymać 25 lat.
Może po prostu jak cię nie stać nie kupuj na premierę? Większość gier po roku znajdziesz w sklepie digital po ~100-150 zł.
Sorry, ale taka kwota jest odpowiednia do czasu rozrywki jaki ci dostarczyła.
Jesteście jak najgorsze Januszem, którzy chcą mieć grę i grać w nią prawie za darmo, bo "hehe odsprzedam 20 zł taniej hehe".
Stare kolekcje pegazusowe czy psx albo sa r-------e/zakurzone albo gdzies w-------m.
Gry i tak stoja na serwerach, wiec majac plyte nie zyskuje sie jakiejs chronionej wlasnosci. Jesli ktos nie jest kolekcjonerem no to nie ma interesu miec bolu d--y, chyba ze jest
Wiedźmina na promocji można kupić za 24 zł w PS Store i masz gotowego do odpalenia bez szukania głupiej
@koniecswiatajestbliski kukoldy korporacyjne się odpaliły, po same bile wszystkie podwyżki i tłumaczą tym, że jesteś biedny - taki sam poziom rozmowy jak z 12 latkiem, który na kodach zrobił 360 no scope i mówi skill issue, tutaj nie ma sensu nawet odpisywać na to więcej
a co ci przeszkadza, że są ludzie, którzy tak robią? xDD Sam nie mam żadnej płyty kupionej po 2010r ale to nie zmienia faktu, że korzystam z tego, że taki rynek istnieje.
Zresztą z czegoś takiego bardzo blisko w model subskrypcyjny, gdzie najpierw podnoszą cenę gier, następnie
@Clefairy: Bo lubię na nie patrzeć (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Mógłbym kupić Wieśka czy RDR2 za grosze w wersji cyfrowej. A jednak trzymam je w równo ustawione pod telewizorem i uśmiecham się z nostalgią na każdym razem jak siadam przed telewizorem,