Wpis z mikrobloga

Diesel czy benzyna?
Zabraliśmy dwa Captury z dwoma różnymi silnikami w długą trasę. Miasta, drogi podmiejskie, autostrady, góry. Wynik zgody z oczekiwaniami: diesel pali znacznie mniej. Różnica w kosztach (przy ówczesnych cenach) to blisko 30%.
Szczegóły tu: ===> KLIK

#motoryzacja #samochody #francuskie #renault #diesel #benzyna #kiciochpyta
Pobierz francuskie - Diesel czy benzyna?
Zabraliśmy dwa Captury z dwoma różnymi silnikami w ...
źródło: comment_1586756799lsN5sOGLieUC18QV8k4UML.jpg
  • 9
@francuskie: a ja tego nie rozumiem jak niektórym redaktorom wychodzą takie a nie inne wartości spalania. Ja bez większych problemów potrafię pobić te wyniki, imo za mało wczucia w auto :). Diesla Renault są dobre, ale prywatnie nie lubię, ropa śmierdzi.

@mjankovski: TCE tez ma turbinę, poza tym to studzenie turbiny to trochę bardziej szeroki temat - po jeździe autostradowej, szybkiej jeździe autostradowej i postoju na MOPie - spoko, może
@mjankovski: no czy nadmuchana Corolla jest prestiżowa to możemy dyskutować, ale sam tez lubię azjatyckie mainstreamy więc spoko :). LPG nie lubię, a jeźdzę sporo. Prywatnie myślę teraz nad hybrydą, ale patrząc na spalanie w Kii/Hyundaiu 1.4T to nie wiem czy jest sens... jest małe ¯\_(ツ)_/¯ b małe. Choć wolnossaki też są ok i co ciekawe Hyundai/Kia będą mieli teraz 1.5 DPFI (podwójny wtrysk paliwa) NA. Do gazu powinien być dobry