Wpis z mikrobloga

moja matka wychowana jest tylko do pracowania i nie umie nic poza tym robić. teraz miała przejsc juz na emeryture ale po miesicu znow wrocila do roboty 'bo nie ma co robic' #psychologia #zalesie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale ja swoja emetyrure to widze jako czas na przyjemnosci, na znajomych i na hobby a nie na robote

@rosso_corsa: kluczowe jest tu słowo "swoją" :)
jak czytam te pretensje do matki to mi się zapala czerwona lampka, albo to jest taka wasza rodzina że każdy za każdego stara się myśleć i mało zostaje przestrzeni dla siebie, albo sam uciekasz przed jakimiś tam swoimi sprawami w takie niby "troszczenie się" o matkę

którego
  • Odpowiedz
@rosso_corsa: coś jest na rzeczy, nie mówię że głęboki sens od razu :)
może kobieta wybrać chce czy nie chce pracować, wybrala co wybrała, to jedyne co możesz zrobić to zaakceptować jej wybór
chyba że ona ci szuka pracy, chce żebyś zmienił obecną, itp doradztwo zawodowe prowadzi - wtedy rozumiem że jesteście w takiej karuzeli rodzinnej że każdy się "martwi tak po prostu o rodzinę" i tak sobie dogryzacie

dla
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@heniek_8: może wybrać tylko po co później jęczy że ma dużo pracy? Ona mojej to już dawno nie ogsrnia, nic z tych rzeczy nie rozumie ale żadnych powodów do obaw nie ma, nawet lepiej niż przewidywalem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@heniek_8: trochę denerwuje mnie że tak zrobiła ale mam szacunek niech sobie robi jak chce to jej życie. Starzeje się z ojcem coraz szybciej, chce byc ciągle przemęczona bez żadnych rozrywek, nie ma zamiaru odpuszczać i dać na luz, jej sprawą super wszystko pięknie fajnie
  • Odpowiedz