Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 127
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

złożył wniosek elektroniczny, gdzie podał tylko NIP firmy, a po 40 minutach miał decyzję o zwolnieniu ze wszelkich podatków itp.

@Grandek: taguj takie brenie #listydoredakcji albo #prawdziwehistorie
( ͡° ͜ʖ ͡°),
czyli co załóżmy, że twój znajomy ma firmę produkującą respiratory, rękawiczkie ochronne albo maski :) i wystarczy, że podał gdzieś nip i po 40min został zwoalniony z wszystkich podatków, NAWET z
  • Odpowiedz
@piastun: tak jestem w stanie uwierzyć, że tak to wyglada. Sam pracuje w Niemczech. Firma, która w jednym miejscu miasta, wraz podwykonawcami zatrudni 18 tysięcy ludzi. W poniedziałek, zgłosili się do miasta, że na okres epidemii chcą zastopować produkcje, a w środę miałem ostatnia dniówkę. Może inny kaliber firmy i dlatego zamiast godziny trwało to 48 godzin.
  • Odpowiedz
odał tylko NIP firmy, a po 40 minutach miał decyzję o zwolnieniu ze wszelkich podatków (...) zachód, opanowany przez muslimów, gdzie ludzie boją się chodzić po ulicach

@Grandek: Co ma piernik do wiatraka?
  • Odpowiedz
Jeśli komuś zależy na gospodarce to myśle, że zgodziłby się na takie ustępstwa, bo wie, ze takie coś zaprocentuje w przyszłości

@dasistfubar: jak im tak zależy to niech obniża płacę minialną do zera i zniosą wszystkie przepisy i związki zawodowe.
  • Odpowiedz
@piastun: jak mnie to bawi, że tobie nawet do głowy nie chce dotrzeć jak to może sprawnie wyglądać i działać (to najważniejsze) w innych krajach. Jesteś po prostu skażony polską bylejakością...
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 126
@Grandek: bo tutaj jest komuna. Obrzydzanie ludziom zachodnich państw i deprecjonowanie ich to u nas codzienność. Jednocześnie pełna propaganda w rządowych mediach i indoktrynacja na skalę dotąd nieznaną. Polska w pigułce. A co najlepsze - ludzie śmieją się przy tym z Rosji, Chin, Korei Płn... o ironio;)
  • Odpowiedz
@Grandek: Kolega jest na jednoosobowej działalności w Niemczech i nie ma zamówień. W piątek złożył wniosek, wczoraj dostał na konto 8 tysięcy euro na życie przez najbliższe trzy miesiące.
  • Odpowiedz
@Grandek

tu nie chodzi o zamożność, a o organizacje

Ależ oczywiście, że chodzi o zamożność.
Piszesz o wartościach bezwzględnych to jak niby miałoby nie chodzić o nią?
  • Odpowiedz