@CzarnyOwiec: to już nie poskutkuje, problemem jest nie tylko zacinanie, ale też ciągle psującą się taśma, która została już naprawiona kilka razy. Słyszałam, że thinkpad to niezniszczalny komputer na normalne użytkowanie, dzięki ( ͡°͜ʖ͡°)
@elf_pszeniczny: Ty tak na serio - polecasz chłam z windowsem XP?! Jesteś w ogóle informatykiem, masz w tym rozeznanie czy zwyczajnie "gdzieś tam" przeczytałeś? Siejesz właśnie dezinformację na forum!
@jaroty: co nawet nie, ja kupiłem 2 lata temu nówke za prawie 3 tysiące. Jakby chciał go sprzedać łącznie bym dostał może 1k złotych a to jest dobra maszyna aż za dobra na tylko nauke/internet.
@rbk17: Koleś nie sprzedaje najtańszego szrotu, ma same biurowe DELLE, HP i FUJITSU - stąd trochę wyższa cena. Do tego monitory w większości HP. Właśnie spojrzałem na ofertę i ładnie mu wyczyścili magazyn. Tydzień temu miał sporo większą ofertę tańszych modeli. Sprzedaje tylko oto co ma na stanie. Aktualnie najtańszy zestaw 390zł komp HP + 130zł 20" monitor HP 16:9, czyli 520zł za najsłabszy zestaw. 225 za najtańszy monitor 24"
@kurczok: Czy ty właśnie na serio napisałes, że pi 0 z procesorem ARMv6 800MHz i 512MB ramu wystarczy do nauki online xD? Tam nawet przeglądarka ledwo działa i nie wspiera dekodowania sprzętowego układu a Ty byś chciał odpalać na tym appki do e learningu. Takiego oderwania od rzeczywistości to się nie spodziewałem xDDD
https://m.olx.pl/elektronika/komputery/komputery-stacjonarne/q-komputer/?search%5Border%5D=filter_float_price:desc&search%5Bfilter_float_price:to%5D=100&view=gallery
Z tego nie.
Zawsze ci Ubuntu zostaje jak kupisz bez aktualnego systemu.
Ew. ostatecznie sobie kup licencję edukacyjna osobno
@saakaszi: Podział na prawicę i lewicę nie ma większego sensu w dzisiejszym świecie. Przykładowo taki PIS - gospodarcza lewica.
Lepszy jakiś thinkpad poleasingowy za 200-300 zł.