Wpis z mikrobloga

• 1222
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
np ThinkPad x220 popeasingowy kosztuje jakieś 500 zł i nadaje się z naddatkiem do takiej funkcji. Ale jak się gospodaruje kasa na bombelki w inny sposób to cóż . ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@CzarnyOwiec: daj jakiegoś linka, ojcu chce kupić tani laptop, bo jego już tak tragicznie działa, że szok, a używa tylko do posiadania plików i przeglądania neta xd
  • Odpowiedz
@Ramboobambo: 5 lat temu kupiłem ojcu właśnie C2D wtedy za 250zł. Do dziś działa bez problemu jeśli chodzi o przeglądanie internetu czy nawet grę w starsze gry. Niektórzy to by chyba chcieli macbooka na dzień dobry.
  • Odpowiedz
  • 2
@banjo: jak szukasz laptopa zajrzyj pod tag #pustulkowelaptopy i jego ranking.
Linka konkretnego nie mam, bo sobie i rodzince zawsze kupuje w jednym komisie na końcu miasta , gdzie mają sprzet odkupiony po firmach. Osobiście jednak mogę polecić serie ThinkPad ,albo stacjonarki Dell . A jak do neta to zastosuj mój patent o wygraj tam jakis prosty linux więc nawet na Windows się oszczędzi #cebulamotzno
  • Odpowiedz
@Zwierz33: tydzień temu gadałem z właścicielem firmy sprzedającej poleasingowe kompy i monitory. Mówił, że takich obrotów nie miał jeszcze nigdy a jest na rynku z 15l. Miał za ok 400zł najtańszy komplet z monitorem 22" z win7. Wszyscy znajomi którzy mają dzieci kupują kompy. W pracy dostaliśmy ultimatum - zdalna ale na swoim sprzęcie albo zapraszamy do biura = 1 nowy laptop, jeden komp i 2 monitory do laptopów. Żniwa
  • Odpowiedz
Rodzice przez kilka lat funkcjonowania programu 500+ nie byli w stanie odłożyć na sprzęt komputerowy dla swoich dzieci.

@saakaszi: no rodzice którzy mieli minimum dwojke dzieci. Jak dziecko bylo jedno to dopiero można było odkładać od chyba września.
  • Odpowiedz
@saakaszi: Każdego normalnego człowieka stać w dzisiejszych czasach na komputer i internet. Problemem jest patologia, której ile się nie da to przeżre, przepije i będzie zawsze wołać o więcej. tfu
  • Odpowiedz
Tylko że ten "jakiś komputer" może być stale wykorzystywany przez rodzica albo starsze rodzeństwo.

@Andreth: No to masz gwarantowane 500 zł na KAŻDE kolejne dziecko, CO MIESIĄC. Komputer "do internetu" to koszt 150-200 zł jednorazowo. Po cholere Ci jeszcze dodatkowa zapomoga od państwa?
  • Odpowiedz