Aktywne Wpisy

dzony77 +408
Zawsze mam rozkmine czemu Voldemort tak c-----o ukrył horkruksy. Niby taki największy czarodziej, a zwykły debil. Wystarczy węża wysłać do Australii, a resztę horkruksów utopić w Oceanie i jakby nasz wybraniec je znalazł? Otóż c---a by znalazł xD Ale niee, lepiej 3 z 7 schować w szkole magii xDD No super plan Tom
#harrypotter
#harrypotter

annlupin +30
nie mam ciekawego życia to znowu napisze że szukam filmy horrory na noc a co uwas

https://www.netacad.com/virtual/pcap-programming-essentials-python
Prowadzi od podstaw (w języku angielskim), jest dostępny sandbox do ćwiczeń, a na koniec modułów są testy.
Zawartość:
- Module 1 - Introduction to Python and computer programming
- Module 2 - Data types, variables, basic input-output operations, basic operators
- Module 3 - Boolean values, conditional execution, loops, lists and list processing, logical and bitwise operations
- Module 4 - Functions, tuples, dictionaries, and data processing
- Module 5 - Modules, packages, string and list methods, and exceptions
- Module 6 - The object-oriented approach: classes, methods, objects, and the standard objective features; exception handling, and working with files
#python #naukaprogramowania #programujzwykopem
Komentarz usunięty przez moderatora
Dla mnie w języku ściśle powiązanym z obiektami, zrozumienie programowania obiektowego to mus na podstawach (a niestety widziałem dużo kursów podstaw, które ten temat olewają)
I uwierz mi, prowadząc szkolenia trafiałem na takie argumenty przeciwko wszystkiemu w obiektówce, że głowa mała xD
@aphen: W podstawowym tego słowa znaczeniu oznacza
Przejrzałem właśnie kurs, wygląda on spoko dla kogoś, kto potrafi logicznie myśleć, ale nigdy nie programował - bardzo dużo szczegółowych informacji o tym jak co działa i dlaczego. Jeżeli ktoś zna jakiś język programowania, to prawdopodobnie będzie dużo klikać dalej. Poza tym są zadania z ich systemem do pisania
Po pierwsze: