Aktywne Wpisy

Czy byliście kiedyś na weselu? Jak to wspominacie?

zielonzielon +40
#raportzpanstwasrodka
Możecie się śmiać, ale ten tag to była jedna z moich głównych motywacji żeby przestać piwkować. Ja nawet tego syfu nie oglądam. Kojarze tylkko zdjęcia i filmiki tych paskudnych mord, bo mi się w gorących pokazują xd jakaś taka plugawość z tych ryjów bije, taki marazm i rozpacz, że zadziałały na mnie jak przekaz podprogowy. Szczególnie ta spuchnięta morda tego chyba głównego bohatera.
Albo pamiętam jak kiedyś był taki
Możecie się śmiać, ale ten tag to była jedna z moich głównych motywacji żeby przestać piwkować. Ja nawet tego syfu nie oglądam. Kojarze tylkko zdjęcia i filmiki tych paskudnych mord, bo mi się w gorących pokazują xd jakaś taka plugawość z tych ryjów bije, taki marazm i rozpacz, że zadziałały na mnie jak przekaz podprogowy. Szczególnie ta spuchnięta morda tego chyba głównego bohatera.
Albo pamiętam jak kiedyś był taki

Mam rok doświadczenia w utrzymywaniu aplikacji javowych, teraz szukam nowej pracy, bardziej rozwój niż utrzymanie. Z ciekawości złożyłem cv na programistę C do firmy związanej automotive (trochę na studiach dłubałem w low levelowych rzeczach). Odezwali się i umówili na rozmowę. Nie wiem czy to dobry wybór bo sporo czasu poświęciłem na wchodzenie w ekosystem javy i teraz nie chcę tego zaprzepaszczać przez zmianę stacka na całkowicie inny. Zwłaszcza że dla mnie szukanie pracy i rekrutacje to straszna masakra, dlatego w następnej pracy będę chciał spędzić te 5 lat, jak nie więcej, więc kolejna zmiana stacka na pewno nie wchodzi już w grę. Odpuścić to C i szukać dalej w javie (mam jeszcze otwartą rekrutację w jednej firmie) czy brać to co jest? Zwłaszcza że czasy niepewne co do rekrutacji.
Komentarz usunięty przez moderatora
Nawet jakbyś tam popracował krótko to C w CV dobrze wygląda.
Komentarz usunięty przez moderatora
70% czasu pracy to będzie patrzenie się w datasheety, 29% szukanie miejsca gdzie jest zbugowany kod z jakimś debuggerem na dziwną architekturę procka, który będzie firma wykorzystywać, a 1% to korekta kodu. Najczęściej zmiana przypisywanej flagi, albo zmiana z if x == 1 na if x == 0.
Sam sobie