Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4230
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hugenot111 Ja tam na każdy dzień chłopaka kupuję po 60 batoników i rozdaje moim kumplom że szkoly i kolegom z klasy (chodzę do typowo ,,męskiego"' technikum, jestem jedyną dziewczyną na całą klase), a swojemu też kupuje jakiś upominek we wrześniu, to też do dnia mężczyzny nie przywiązuje uwagi specjalnej
  • Odpowiedz
@Hugenot111: Bo 8 marca był międzynarodowy dzień kobiet, a międzynarodowy dzień mężczyzn przypada 19 listopada.

W Polsce nie istnieje tradycja obchodzenia tego święta. Istnieją jednak próby jego wdrożenia, a jedna z dwóch proponowanych dat to 10 marca
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wodka_z_batatow: dokładnie, w Polsce dużo bardziej dzień mężczyzn kojarzy się z dniem chłopaka który jest skierowany pod nastolatków jak ty, ciekawi mnie ile mężczyzn w ogóle by wiedziało kiedy jest ich dzień, tak bardzo ważne jest to święto w Polsce
  • Odpowiedz
Czego wy nie rozumiecie. Świat nie dyskryminauje w ten sposób mężczyzn tylko wykorzystuje kobiety! Wiecie dlaczego mężczyzni nie dają j-----a, jeśli coś jest tylko dla mężczyzn? Bo jak chcą coś zrobić to i tak to zrobią, bo mają hajs, ale z czasem gorzej.
Kobiety za to potrzebują komplementów i marketingowcy świetnie to wykorzystują. Mariolka jedna z drugą siedzą w domu na utrzymaniu męża i się nudzą skrolując FB i potem jedna do
  • Odpowiedz
@Hugenot111 wpisz sobie dzień mężczyzn i dzień chłopaka w google, zobaczysz że wyskoczy jedna i ta sama data.

Z tego co kiedyś wyczytałam 10marzec był uznawany za dzień mężczyzn przez kościół, bo to był dzień jakiś tam męczenników. 4 kwietnia świętowało się dzień mężczyzn za czasów PRL, a oficjalna data to 19listopada. Więc wątpię żeby google kierowało się datą kościoła :)
  • Odpowiedz
@joyko nie wiem i nie obchodzi mnie, jak wyglądał doodle w niedzielę, więc tak samo mnie nie interesuje jak wyglądał doodle tego dnia w listopadzie.

Wielka afera o obrazek na Google, co za czasy.
  • Odpowiedz