Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie nooba: biegniesz przed siebie i pojawia się wróg, co robisz?
-puszczasz W i zaczynasz strzelać
-wciskasz S aby się zatrzymać i zaczynasz strzelać
-puszczasz W i wciskasz przycisk od skradania/kucania i strzelasz

Mam wrażenie, że wszyscy biegają i mają świetną celność, natomiast jak ja tak próbuje robić to pociski lecą w niebo xD
#csgo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mck_98: jak widziałem że ktoś szybko wychyla i jest przygotowany do wykonania strzału, to ja zwykle skakałem psełdo banny hoppem na bok, za najbliższą osłone, a jak jej nie ma to gdzieś na jakąś krzywiznę, żeby nie namierzył głowy, a po lądowaniu od razu kucam i strzelam. Grunt to nie strzelanie w biegu, chyba że masz jakiegoś bizona czy P90 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mck_98: w trakcie oddawania dużej ilości strzałów, tzw spray'a, kolejne pociski zaczynają uciekać do góry, więc musisz nacisnąć strzelanie i dopiero po dwóch sekundach kucasz, by nie poleciały nad przeciwnikiem.
to czy biegniesz, stajesz czy miotasz się na boki, zależy głównie od tego jakiej broni używa przeciwnik.
  • Odpowiedz
@Mck_98: jak chcesz wycelować w głowę, to musisz oddawać pojedyncze strzały, wtedy idą prosto. jak masz kałaszka to przy strzelaniu naciskasz serię, puszczasz, naciskasz, puszczasz. wtedy masz czyste, proste strzały i nie uciekają Ci do góry. :d
  • Odpowiedz
  • 0
@promyczek_94: Strzelanie z miotaniem się na boki to raczej wyćwiczona czynność typu bieg w bok, zatrzymanie, strzał, bieg w drugą stronę itd. czy jest na to jakiś trik?
  • Odpowiedz
@Mck_98: Wyćwiczone latami gry, najlepiej poćwicz na aim mapach chociaż z botami + deathmatche. Nie celuj w głowę tylko trochę niżej (w szyję), szczególnie z AK i na serwerach 64 tick rate.
  • Odpowiedz
@Mck_98: to wymaga wciskania A i D i jednoczesnego strzelania do drugiej osoby, celując najlepiej w głowę. tego się głównie używa przy strzelaniu z krótkiej broni, gdy masz małą siłę rażenia. chodzi o to, by przeciwnik miał problem z trafieniem w Ciebie a byś Ty miał dobre skupienie. mi zajęło miesiąc nauczenie się tego. od kilku dni super mi idzie i jest baaardzo pomocne.
  • Odpowiedz
  • 0
@conTEq: gram sobie trochę na aim mapach, ale zwykle po chwili się orientuję że przecież ciągle stoję w miejscu i sobie strzelam w boty. A to właśnie połączenie poruszania się i strzelania to mój problem xD
  • Odpowiedz
@Mck_98: Nie pamiętam nazwy ale jest mapa w której boty biegną w twoim kierunku, wybiegajac zza kontenerów itp. Ustawiasz ze zabić można tylko strzałem w głowę i poruszasz się prawo lewo aby je pojedynczo kliknąć. Niektórzy porszuajac sie prawo lewo kontrują to przeciwnym guzikiem aby szybciej sie zatrzymać na ułamek sekundy i oddać ten jeden celny strzał. Działa to lepiej na klawiaturach mechanicznych.
  • Odpowiedz
@Mck_98: nie ma jednej dobrej odpowiedzi. Kucnięcie jest niezłym pomysłem ponieważ przeciwnik jeżeli celował ci w głowę to strzela ponad nią, do tego będąc kucniętym nawet jak ciągle się ruszasz masz na tyle niską prędkość, że możesz celnie strzelać. Jedyna zasada jest taka, że musisz wytracić prędkość, bo celność zależy od tego jaką masz prędkość. Chociaż nie raz i nie dwa po prostu odruchowo zaczyna się strzelać i wchodzi nawet
  • Odpowiedz