Aktywne Wpisy

Gran +375
Mircy pijcie ze mno kompot
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria
Jadę na wakacje, pierwszy raz od dwóch lat i pierwszy raz w życiu na all inclusive, do tychczas jedyne wakacje na jakie mnie było stać to Gizycko bo z tamtąd pochodzę i mogłem kimać u mamy albo jakiś pokój/domek po taniości :)
od roku zarabiam trochę lepiej i w końcu udało się coś wyłuskać hajsu żeby wypocząć. #bulgaria

Salido +271
Minął 33. (z 66) dzień wakacji.
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
źródło: 1-453841-18
Pobierz

put all your eggs in one basket/ don’t put all your eggs in one basket
- Stawiać wszystko na jedną kartę / Nie stawiaj wszystkiego na jedną kartę.
Znaczenie:
To depend for your success on a single person or plan of action./
To risk losing everything by putting all your efforts or all your money into one plan or one course of action.
Przykłady:
- I applied to several colleges so I wasn't **putting all my eggs in one basket.
- I put all my eggs in one basket when I quit my job and moved out west - fortunately, I found an apartment and a job before I spent all of my savings.
- My grandparents put all their eggs in one basket when they only invested in one stock back in the 90's—thank goodness it was Microsoft.
- Don't invest all your money in one company. Never put all your eggs in one basket**.
#idiomy #angielski #angielskizwykopem #nauka #gruparatowaniapoziomu
źródło: comment_1581614235zUMt21rCiuj2FAM5sbHN9q.jpg
Pobierzźródło: comment_1581615294LyKYNmeK4vKMGGiOI43G4i.jpg
Pobierz