Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +399
Dzień 1
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
I cyk, tak oto zaczynam swój trekking na #pacificcresttrail w ramach wypraw typu #zlomkiemprzezswiat tyle że bez złomka tym razem. Obecnie jestem w Campo na granicy meksykańsko - amerykańskiej . Mój cel to granica USA z Kanadą . Czeka mnie kilka miesięcy marszu ,przez pustynie, lasy i ośnieżone góry gdzie wejdę na wysokości ok 4009-4023 metrów ( forester pass). Przede mną ok 4300 km marszu .
źródło: image_picker_BE5EB367-D743-4F5B-B246-CE92923369D1-19890-000002038A766443
Pobierz
Artimeges +113

#samochody #motoryzacja #mechanikasamochodowa
@assninja: spalanie (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@mialo_wyjsc_inaczej: utknales ze stanem twojej wiedzy na temat motoryzacji jakos w 1990 chyba
@mialo_wyjsc_inaczej: Ostatnie seryjnie produkowane 4 biegowe automaty dla "mas" to chyba byly jakies japonce typu corolla e11, czyli auto, ktore technicznie ma z 30 pare lat. 4 biegowe to juz zdechly w sumie pod koniec lat 80, gdzie montowali ostatnie sztuki w w124. Cale lata 90 to byly juz
@bruhh: stary o czym ty bredzisz (ʘ‿ʘ)
automaty 4 biegowe nawet w 2010 były w tańszych autach a ty mi piszesz że mercedesy to takie w latach 80 miały więc się mylę. dalej takie po ulicach jeżdzą. dp0/al4, zf 4hp20, japończyki które sam wspomniałeś. masa tego. renaulty, peugeoty, citroeny, lancie, toyoty
I te auta ile stanowią promili
@wookash84: wygrana w totka i kupno Mustanga z lat 60 i Porsche z lat 80? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1) kupujesz coś z porządnie wykonaną skrzynią typu mercedesowskiego 7g-tronika który przy poprawnej obsłudze robi pół miliona kilometrów bez absolutnie żadnego śladu zużycia, ale za to ma wysoki próg wejścia bo takich skrzyń nie znajdziesz w jakichś miejskich autkach albo gniotach typu tojoty corolli
2) kupujesz pseudoautomat czyli bezstopniową skrzynię w hybrydowej tojocie i zależnie od twojego szczęścia w życiu jeździsz rok aż
@Pangia: chyba że masz dq200 na suchych sprzęgłach to i te 5 km to może być za dużo
@GladysDelKarmen: ...otóż coraz więcej elektryków ma skrzynię biegów (ʘ‿ʘ)