Wpis z mikrobloga

  • 7
@Napane Ja płaciłam 15-16. No nie jest to tanie, ale raz na tydzień mogę sobie spokojnie tego typu mięsiwa kupować. I moim zdaniem już abstrahując od morali - to jest zwyczajnie zdrowsze od naładowanego antybiotykami, sterydami i ropnymi cystami mięsa. W tym kontekście te kilka zł więcej mnie już totalnie nie boli.
  • Odpowiedz
  • 0
@soundboy Nie wiem, bo osobiście jem produkty odzwierzęce (np. nabiał). Ale wydaje mi się, że jak się kupuje jedzenie ogólnie z pomyślunkiem to żadna dieta nie musi być droga.
  • Odpowiedz
@Millhaven czy to na pewno 100% weganskie? Ktoś to mięso musiał zrobić, jakiś inny człowiek który możliwe że je zwykle mięso, a tym samym pośrednio przy produkcji tego mięss zostało użyte mięso zwykle
  • Odpowiedz
@Millhaven: maja właśnie fajny asortyment, głównie lubuję się w sznyclu i "rybich" paluszkach, a z takich zwykłych "parówek" czy "wędlin" to "Polsoja" wygrywa. Ogolnie właśnie w Auchan jest całkiem spoko wybór wszelakich gotowych "wege" produktów ;)
  • Odpowiedz
jak można mówić "vege mięso"


@kupczyk: Bo ma to być substytut mięsa więc jednym krótkim określeniem od razu przekazujesz o co chodzi.

Ale dlaczego się oszukiwać smakiem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Millhaven:

Moim zdaniem to właśnie zajebiste kłamstwo, które przynosi same korzyści.


Żadne kłamstwo nie jest dobre. Albo A, albo B. Nic po środku, nieważne jak mocno chcesz się gimnastykować umysłowo. Jesteś wege - bierz z tego w pełni! Niech cała kultura nie karze ci myśleć co musisz
  • Odpowiedz
@Tomus88: nie jestem vege ale kiedyś z ciekawości spróbuję.
przy okazji, jeśli jest szansa (a nie wiem bo nie siedzę w temacie) że to jest produkt z lepszych składników niż mięso karmioneza życia gównem i antybiotykami- to czemu nie włączyć do stałej diety?
  • Odpowiedz