Wpis z mikrobloga

• 79
@xaro ja dostawałam oferty związane z programowaniem tylko dlatego że miałam w nazwie stanowiska "wdrożenia" , później oferty jako handlowiec tylko dlatego że w kontaktach mam głównie handlowców ¯_(ツ)_/¯ ciężko traktować poważnie takie propozycje
  • Odpowiedz
@vkzk: ja zanim pracowałem miałem coś w stylu 'wannabe junior frontend dev' i dostawałem kilka wiadomości tygodniowo
jeszcze wtedy łudziłem się, że ktoś to wysłał na serio robiąc risercz chociażby mojego profilu
  • Odpowiedz
@xaro: Ja rowniez dostaje podobne oferty. Najlepsza strategia na tego typu rzeczy to nie odpisywac.

Te wiadomosci w rzeczywistosci sa wysylane przez boty na masowa skale. Dopiero jak odpiszesz na taka wiadomosc to rekruter wie, ze ktos zareagowal i wtedy zaczyna sie cyrk ze spamowaniem.
  • Odpowiedz
Co Wy wiecie o ofertach na Linkedin... Próbowaliście kiedyś subskrybować oferty dla grafików komputerowych?

KASJER/SPRZEDAWCA Biedronka - "elastyczny GRAFIK"

KONTAKT Z KLIENTEM Callcenter - "elastyczny GRAFIK"

KELNER Restauracja - "elastyczny GRAFIK"

#!$%@?
  • Odpowiedz
@xaro: Ci rekruterzy to jest naprawdę tragedia. Zajmuję się prawem, wystarczy tylko kliknąć w mój profil i przeczytać kilka słów. Na nieszczęście znam też więcej niż 1 język, więc nieustannie dostaję NOWE PROPOZYCJE NOWYCH MOŻLIWOŚCI ZAWODOWYCH na słuchawkę dla IT Supportu.
  • Odpowiedz