Wpis z mikrobloga

Jak można dostać odszkodowanie od #intercity jeżeli przez opóźniony pociąg nie zdążyłem na #flixbus? Co trzeba przygotować za dokumenty? Dam radę to ogarnąć jeżeli nie mam biletu? Nie kupowałem, bo miałem tylko dwa przystanki do zrobienia. Dajcie znać gdzie pisać w tej sprawie.

#pkp #kolej #prawo #gorzkiezale
teddybear69 - Jak można dostać odszkodowanie od #intercity jeżeli przez opóźniony poc...

źródło: comment_W3GTannxy6RjcetU2D5CIyRVLRSISaUA.jpg

Pobierz
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I faktycznie prowadzone są postępowania na tej podstawie w przypadku jednorazowego braku biletu?

@Halbr: nie wiem ale prowadzic mozna zawsze jak sa podstawy do twierdzenia ze jazda bez biletu byla INTENCYJNA. Nie ma znaczenia czy raz czy dwa.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@PaulStanley: Ale w UK National Express wymaga od klientów w warunkach przewozu, żeby rezerwowali autokar, który przyjeżdża na lotnisko co najmniej 3h przed zamknięciem bramek. Jak zarezerwujesz późniejszy to oni nie biorą odpowiedzialności jak autokar się spóźni, bo korki, bo wypadek, bo kierowca się zgubi czy zaśpi. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@teddybear69 Hipokryzja. Pomyśl sobie, że takich jak Ty też w jednym pociągu się kilkunastu znajdzie. A połączeń takich w ciągu dnia jest x. Toć oni tracą mnóstwo pieniędzy na takich oszustach :I Dziwne, że Twoja logika się nie stosuje do innych aspektów.
  • Odpowiedz