Wpis z mikrobloga

@caslin: @Mave: to są raczej studia dla karyn które powinny iść do technikum, no ale teraz każdy musi skończyć studia więc tworzy się jakieś śmieszne twory przydatne do niczego - jeżeli chcesz serio coś tworzyć to idziesz na chemię albo no nie wiem biotechnologię.
  • Odpowiedz
@Szef_Wypoku: Mi ostatnio pani kosmetolog uratowała paznokcia przed wyrwaniem - miała więcej pojęcia o paznokciach niż chirurg który drugiego wyrwał, więc szanuj ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Szef_Wypoku: jesteś świadomy faktu, że na kosmetologi nie uczą się o makijażu i malowaniu paznokci? Kosmetologia ma więcej godzin np. Mikrobiologi niż pielęgniarstwo...
  • Odpowiedz
@alteron: no tak średnio bym powiedział, bo ja bym na paznokcie do karyny po technikum nie poszła, kosmetolog na studiach uczy się choćby o transmisji HCV czy HIV co byłoby dla mnie i pewnie wielu innych klientek bardzo ważne przy wyborze salonu
  • Odpowiedz
@mlody_szybki o HCV i HIV to się uczy na medycynie czy biolgii, na kosmetologii masz wiedzieć że masz mieć czyste narzędzia jak naruszasz ciągłość toanek, to tak jakby robić studia po to żeby kucharz wiedział że ma myć warzywa przed podaniem bo może tam być tysiąc różnych bakterii i wirusów
  • Odpowiedz
  • 1
@Szef_Wypoku tytuł jest tytuł, ale wkrótce może być tytuł z parzenia herbaty albo układania origami.

Z założenia to nieźle brzmi, jednakże takie studia raczej powstały na odzew rynku, miliony panienek, które lubią make-up
  • Odpowiedz
@alteron: no i uczysz się o tym które narzędzia trzeba sterylizować a które wystarczy dezynfekować i dlaczego, kosmetologia to jest kierunek medyczny i temat takich zakażeń musi być dokładnie omówiony, bo karyny po kursach myślą że jak spsikają cążki octeniseptem to wystarczy
  • Odpowiedz