Wpis z mikrobloga

@jmuhha: u mnie specjalność kierunku to urządzenia i instalacje sanitarne, a uczylismy sie generalnie ciepłownictwa/ogrzewnictwa, wentylacji, oczyszczania ścieków i uzdatniania wody, kanalizacje i wodociągi, takie rzeczy. Wszystkiego po trochu, jak profesor mówił "inżynier środowiska musi znać się na wszystkim"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@mrooczilla: śmieszne jest to, że o kosmetologii myślisz w kontekście nakładania sobie makijażu na pryszczaty ryj. Wszystkie dziedziny życia rozwinęły się znacznie w porównaniu z poprzednimi latami, a ludzkość coraz bardziej dąży do SPECJALIZACJI.
  • Odpowiedz
śmieszne jest to, że o kosmetologii myślisz

@Mave: ohoho widze że absolwetna czytania w myślach mamy na sali ( ͡° ͜ʖ ͡°)
proszę Cię... ja wiem że to są studia z chemią i innymi ciężkimi kierunkami. problemem jest że w naszym kraju nie ma po tym sensownej pracy.
  • Odpowiedz
  • 0
@mrooczilla: a co ma studiowanie do pracy? Studia to poszerzanie wiedzy na dany temat, jak sama nazwa wskazuje. Poza tym pracy nie brakuje, branża jest spora, a w 2020 roku człowiek nie musi ograniczać swojego życia zawodowego do jednego kraju.
  • Odpowiedz
a co ma studiowanie do pracy? Studia to poszerzanie wiedzy na dany temat, jak sama nazwa wskazuje. Poza tym pracy nie brakuje, branża jest spora, a w 2020 roku człowiek nie musi ograniczać swojego życia zawodowego do jednego kraju.

@Mave: tak tak, zupełnie nic nie ma ( ͡° ͜ʖ ͡°) tysiące absolwentów prawa, psychologii i innych europeistyk na pewno się z Tobą zgadzają xD
  • Odpowiedz
@Szef_Wypoku: Mam znajomą - magister kosmetologii. Mówiła, że to studia naprawdę ciężkie - jeśli nie ogarniasz dobrze chemii to możesz o nich zapomnieć.
Aktualnie jest właścicielką trzech salonów urody i dwa razy rocznie jeździ na inny kontynent na wczasy.
  • Odpowiedz
  • 0
@mrooczilla: dla jednych ma, dla jednych nie ma. Niektórzy studiują dla zawodu, a inni dla wiedzy, a jeszcze inni bo lubią. Zarzucasz mi że czytam Ci w myślach, podczas gdy sam założyłeś że osoba ze zdjęcia studiowała tylko dla zawodu.
  • Odpowiedz