Wpis z mikrobloga

Po prostu dramat. Dostałem służbowego iPada. Idę do salonu Apple żeby zapytać o parę spraw
1. Jak połączyć blutuczem telefon z kompem
NIE DA SIE
2. jak przerzucić 3500 zdjęć z telefonu na iPada.
Wysłać je w mejlach :)))))))
Tak mi odpowiedzial pracownik
Zapytałem go czy dobrze słyszę ..wysłać 3000 mejli na iPada ;)?
Tak :)
3. Jak stworzyć katalog na pulpicie
NIE DA SIE
4. jak stworzyć katalog gdzie k---a kolwiek..
NIE DA SIE
Ale wait wait.. jaki masz system.. ?
12
Aaaa to zmień na 13
Tam się już da
Ale na pulpicie ?
Nie .. na pulpicie jeszcze nie umiemy
5. Czy mogę ułożyć ikony pionowo bo lubię i dodać widżet zegara ?
NIE DA SIE

Na koniec powiedzial mi że może jednak oddam iPada i wezmę coś na androidzie .Sprzedawca mnie namawial żebym zrezygnował z jego produktu bo nie jest w stanie zrobić tego co konkurencja od 10 lat już ma ;)
Zaczął p-------ć coś o tym że to wszystko z powodu bezpieczeństwa.

Aha .. czyli 2 mlrd. Androidów windowsów linuksow notorycznie jest okradana , atakowana , zawirusowana itd a Apple nie.

I to jest niby ten super system który miażdży konkurencję ?;)
to musi być jakaś religia

#apple #komputery
  • 396
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mithrindil: o tak wszystko w----------e w chmurę... pozniej kwik bo moje fotki latają po sieci xDD

Do przesylania plikow masz AirDrop ewentualnie przez iCloud.

czyli wszystko w zamkniętych protokołach, bez japka sobie zdjęcia już nie prześlesz
  • Odpowiedz
@mitatuyo: jak to ktos napisal wyzej - a co w miejscu w ktorym masz slaby internet? bo ja wkladam kabelek i juz ... poza tym dlaczego mam robic cos przez chmure? moze ja nie chce zeby moje zdjecia pojawialy sie w jakiejs chmurze ? moze nie ufam ?
to co opisales jako katalog na pulpicie nie jest zadnym katalogiem w normalnym tego slowa znaczeniu. zrob tak : wez na pulpicie
  • Odpowiedz
@furcio: salony apple to sklepy prowadzone przez
apple, kazdy inny sklep to zwykły reseller który daje własną rękojmię na drugi rok gwarancji. Najbliżej Polski jest apple store w Dreźnie u Wiedniu. Cieszę się że mogłem wyjaśnić.
  • Odpowiedz
@muchabzz: Fanboje Apple i ich zamiłowanie do usprawiedliwiania każdego ograniczenia lub wręcz przekręcanie tego na zalety, jest zwyczajnie zabawne i żenujące zarazem. Gdyby Apple ograniczyło możliwość wykonywania rozmów, fanbojstwo rzucałoby argumentami "kto dziś korzysta z przestarzałej technologii dzwonienia, skoro można wysyłać sms-y?" Przecież wszystko rozbija się o to, by mieć swobodny wybór i korzystać z takich rozwiązań jakie preferujemy. Nie o to, by robić wyłącznie tak, jak jest narzucone, nawet
  • Odpowiedz
@Quimeen: ok to mi napisz jak to zrobic :

1 polaczyc w jakikolwiek bezposredni sposob huawei mate 20 pro ( telefon wyposazony we wszystko , z----------z , wymiatacz i w ogole jestem z niege mega zadowolony ) . moze byc wifi , blutucz , kabelek . zadnych wspomagaczy typu icos tam . bezposrednio . taka ciekawostka.. sprzedawca mi powiedzial ZE TO HUWAI JEST NIEKOMPATYBILNY :D . zapytalem go a co
  • Odpowiedz
@furcio: to że w coś wierzysz nie oznacza, że jest to prawdą, a ja nie mam żadnego interesu w tym by uświadamiać randomów w sieci jak działają salony firmowe i sklepy resellerskie
  • Odpowiedz
@MrBoston: dla kogoś duży i wyraźny zegar może być ważny. Zresztą, podaj jakieś racjonalne argumenty, dla których autor nie może mieć widgetu zegarka. Bo tak?
  • Odpowiedz
@loczyn: od 4 lat używam Huawei. Nie zacina się i chodzi bardzo płynnie. Nie wiem skąd taka teza

@lilitch123: Bo tak jest. Androidziarze tego nie widza. To tak jak rozmowa z konsolowcami o 60-120 fps.
Andruty scinaja sie na mikrosekundy, maja lagi, ogolnie nie dzialaja plynnie. No ale jak mowilem to jak rozmowa ze slepym o kolorach.
  • Odpowiedz
@BigSW: Ale co nie porównuj. Gostek pisze, że każdy telefon z androidem prędzej, czy później zacznie się zacinać. No więc NIE.
  • Odpowiedz