Wpis z mikrobloga

#praca #programowanie #programista15k
Pytanie dla kolegów po fachu. W poniedziałek rozmowa dotycząca nowej umowy. Jestem na B2B, zastanawiam się czy taki przelicznik będzie spoko dla pracodawcy:

X <- kwota netto jaką chciałbym zarabiać gdybym był na umowie o pracę
Y <- kwota netto na fakturze jaką chcę zaproponować to koszt pracodawcy przy kwocie X na UoP

Co o tym sądzicie? Jakoś sobie te braki w przywilejach pracy na UoP chciałbym osłodzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominias: Ale po co tak kombinować? Skoro już jesteś na B2B teraz to wiesz jaki firma ma przelicznik B2B -> UoP i jedyne co Cię interesuje to ile będziesz zarabiał więcej za godzinę po podwyżce.
  • Odpowiedz
@Dominias: Y to jest absolutne minium. Jeśli ktoś ci zaproponuje mniej to znaczy, że chce cię wydymać. Nie oszczędzaj w słowach przy ocenie takiej propozycji. To jest niepoważne

Ktoś gdzies tu kiedyś napisał jaki mnożnik trzeba przyjąć żeby wyszło 1:1 UoP-B2B. Niestety nie pamiętam wartości. W każdym razie jakbyś sam chciał liczyćt o Y dolicz 20-26 dni urlopu i 5-7 dni zwolnienia lekarskiego.
  • Odpowiedz
@Dominias: Faktura netto to koszt pracodawcy, więc twoje korzyści (finansowe) go nie obciążają - tutaj korzysta pracodawca zmniejszeniem biurokracji i twoich przywilejów wynikających z UoP. Urlopy to minimum co trzeba sobie odbić, do tego jakiś okres chorobowego (bo ew. zasiłek będzie mizerny) i kwestie odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
  • 0
@arekarek
@yggdrasil
@cwlmod
@MQs
Dzisiaj miałem rozmowę z PMem, zaproponował mi odpowiednik 3400netto na UOP także grzecznie podziękowałem mu za współpracę. Z ciekawostek mam prawie dwuletnie doświadczenie, fullstack i jestem ostatnia osoba przy projekcie która jest od jego początku, reszta pracuje przy nim od 2-3 miesięcy także iks de :D
  • Odpowiedz