Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@diogene: @KrzLis: Oke, to hamulce mamy z głowy... A zawieszenie? Po tylu km to tam musi być nieźle przetrzepane, nie uwierzę że ponad 80Pzasu jeździł po drogach gładkich jak stół.

Żeby nie było, po prostu serio zastanawiam się nad kosztami eksploatacji elektryka

@TymRazemNieBedeBordo: To jest koło 40kkm wiec zawieszenie będzie jak nowe. No i tak jak wiele rzeczy w elektryki działa trochę inaczej i zużywa się inaczej, np. hamulce
@KeepCalm: następny.. zawołałem wszystkich którzy biora udział w dyskusji i chciałem pokazac namacalny przykład jak wygląda uzytkowanie i jakość wykonania Tesli, a wygląda to tragicznie. Na przykład po 40kkm zawieszenie ma luzy stuki, a wspomaganie nie zawsze działa.
@leftfinger: I mnie nazwałeś naiwniakiem bez powodu i piszesz do mnie tonem takim jakbym gdzieś wczesniej twierdził, ze tesla jest idealna. Trzy osoby są zdziwione ze je tagujesz i tym co do nich piszesz. Może to nie z nami coś jest nie tak tylko Ty jednak zachowałeś się nietypowo?
@KeepCalm: Nie nazwałem ciebie naiwniakiem, liczyłem na to, że osoby nie będące entuzjastami Tesli zrozumieją, że nie kieruje do nich zarzutów, lecz po prostu albo się zgodzą z tym co piszę i obejrzą film, albo wejdą w dyskusje na ten temat, ale jak widać zbyt optymistycznie podszedłem do waszej bystrości.
@KeepCalm: Nie nazwałem ciebie naiwniakiem, liczyłem na to, że osoby nie będące entuzjastami Tesli zrozumieją, że nie kieruje do nich zarzutów, lecz po prostu albo się zgodzą z tym co piszę i obejrzą film, albo wejdą w dyskusje na ten temat, ale jak widać zbyt optymistycznie podszedłem do waszej bystrości.

@leftfinger: A może po prostu jesteś jakiś aspoleczny? Czy coś?
a teraz zajmując się ich -chyba- wypożyczaniem

@leftfinger: no dziwne że się sypie ;P zobaczymy u mnie po 40k, na razie mam 15k

A koleś z filmu ma wyjątkowego pecha, chyba zresztą skasował tą teslę i nie dało się / nie opłacało się naprawiać

a filtrów powietrza tam nie ma? A opony? Żarówki? Zbieżność?

@ArchDelux: są filtry hepa, opony, żarówki i zbieżność jak w każdym aucie. Wiadomo że podlinkowany obrazek
no dziwne że się sypie ;P

@diogene: to co na filmie to nie jest jego tesla, lub ta która wypożycza, tylko prywatnego gościa, on po prostu za kasę miał ten samochód zaprowadzic do serwisu w Warszawie i zadbac o jego naprawy, dopilnować wszystkiego bo po prostu sie na tym jako tako zna jesli chodzi o formalności, kontakt z serwisami za granicą i tak dalej.
@TymRazemNieBedeBordo
@Septiusz
@KeepCalm Przejechałem już 60kkm autem z salonu (kupiłem w lutym 2018) i zarówno zawieszenie, układ jezdny i hamulce w świetnym stanie.

To jest eco driving. Oszczędność paliwa to efekt tego wszystkiego. Hamowanie silnikiem, umiejętne omijanie kiepskich dróg albo powolny przejazd nimi.

Na grupach mojego modelu ludzie piszą o wymianach klocków po 11kkm czy tarcz po 30kkm. Co się dziwić jak z 80% gaz w podłogę pod samo czerwone światło itp.
@Septiusz tak jest, ludzie robią dosłownie wszystko źle. Najgorzej jak jeszcze nierzadko usilnie próbują zmusić do tego samego innych.

Ludzie na grupie piszą że amortyzatory się pocą po 40kkm. No ale to ten sam sort ludzi którzy twierdzą że skoro w misce olejowej jest 3 litry oleju, to między min a max na bagnecie jest 3 litry xD
@TymRazemNieBedeBordo

@Septiusz

@KeepCalm Przejechałem już 60kkm autem z salonu (kupiłem w lutym 2018) i zarówno zawieszenie, układ jezdny i hamulce w świetnym stanie.

To jest eco driving. Oszczędność paliwa to efekt tego wszystkiego. Hamowanie silnikiem, umiejętne omijanie kiepskich dróg albo powolny przejazd nimi.

@MolibdenowyTadeusz: u mnie w rodzinie w samochodach do 150-250kkm zwykle nie był potrzebny żaden większy wkład w zawieszenie, ale drogi mamy raczej dobre i większość aut ma lekko.
@KeepCalm jasne. Bardzo dużo zależy od

1. Indywidualnego stylu jazdy (jeden przez wyboje jedzie 50 a drugi 15)
2. Przypadku np stanu dróg w mieście
3. Rodzaju przebiegu. U mnie z 85% to trasy. A może i 90%