Wpis z mikrobloga

• 104
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

a co w tym złego? Wydawalo mi się zawsze naturalne takie zachowanie. Zatrzymujesz się na pasie po prawej? Dajesz kierunek że mogą cię ominąć bo nie zatrzymałes się z powodu jakiejś przeszkody. Chcesz ruszyć? Dajesz kierunek w lewo aby przestali omijać i nie stwarzali zagrozenia jadąc równolegle z tobą kiedy jest tylko jeden pas

@Sadaharu: wymyślajmy sobie swoje własne zasady ruchu a normalne przepisy miejmy w dupie.
Mam przypomnieć od
  • Odpowiedz
@piekuo: widzę że mam doczynienia z osobą która wszystkie samochody w mieście ustawiłaby na prawym pasie, bo tak napisane w kodeksie drogowym.
Nikomu krzywdy to nie robi, a wiem czego mam spodziewać się po zatrzymaniu się samochodu na skraju pasu z włącznym prawym kierunkowskazem.
  • Odpowiedz
Nikomu krzywdy to nie robi, a wiem czego mam spodziewać się po zatrzymaniu się samochodu na skraju pasu z włącznym prawym kierunkowskazem

@Sadaharu: Czego ? Bo jak przede mną stoi pojazd z włączonym prawym kierunkowskazem to zakładam że jako kierowca zawodowy który ma pare kategorii i przechodzi badania psycho umie myśleć i skoro włącza kierunek w prawo to chce za chwile skręcać w prawo.

Jade ostatnio za takim kierowcą gdzieś za miastem,
  • Odpowiedz
@piekuo no nie powinien wogole używać kierunkowskazów na przystanku wyznaczonym w jezdni. Wielu kierowców jednak przy ruszaniu włącza kierunek a to dlatego że bardzo często jesteśmy wyprzedzanie na takich przystankach i często kierowcy spotykają się z jadącymi z przeciwka.
  • Odpowiedz
mało kto chce mnie wpuścić.

@Lardor: Trochę sami sobie jesteście winni. Często widzę jak wrzucacie lewy kierunek zaraz po podjechaniu na przystanek. Potem stoicie tak te kilkadziesiąt sekund z włączonym lewym migaczem bez sensu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lardor: podziwiam kierowców autobusów za ich umiejętność stanowczego wymuszania i nie szanuje kierowców którzy nie potrafią analizować drogi i dostrzec autobusów na przystanku.
  • Odpowiedz
@piekuo: Zatrzymuje się autobus/samochód/cokolwiek na jakiejś drodze poza miastem który przed chwilą razem z tobą, przed tobą jechał. Nie daje kierunku, po prostu się zatrzymuje. Skąd wiesz że stoi bo chciał się zatrzymać, czy stoi bo jest jakaś przeszkoda przed nim. Wtedy co robisz? Omijasz na hama nie widząc co jest przed nim, czy grzecznie stoisz za nim? Jak zmienił Twoje zachowanie fakt niewłączenia kierunkowskazu przez niego w przypadku opisanej
  • Odpowiedz