Aktywne Wpisy

źródło: 1000005392
Pobierz
smutny_kojot +31
Populacja morderców drogowych zmniejsza się
#prawojazdy #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #policja #polska
#prawojazdy #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #policja #polska
źródło: IMG_8698
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora
@Khaine: :)
Nie przespał z myślami tylko gość którego wybrali zrobił im taki numer jaki ty teraz powinieneś zrobić firmie Y. Zaakceptował ofertę po czym zrezygnował bo dostał
@vasco_da_gama: To prawda i uważam tak samo. Ja się tylko boję, żeby w przyszłości z tego problemów nie było (aczkolwiek mam wrażenie, że poza niesmakiem to firma ma to w dupie, bo i tak jestem tylko trybikiem mającym przynosić kasę na prowizji), bo tak to też jakichś
@Khaine: otóż to. Honor jest ważny ale w relacjach czlowiek-czlowiek, w relacjach czlowiek-firma rządzi pieniądz i to po obu stronach. Ludzie niestety o tym zapominają bo mylnie utożsamiają firmę z człowiekiem z którym rozmawiają
@Khaine: słuchaj, sytuacja prosta nie jest. ale weź pod uwagę to, że "wymarzona" firma nie potraktowała Cię zbyt świetnie. i może nawet ich ne ma co specjalnie dziwić, ale to wydaje się typowy body-lease. chcesz w czymś
@secret_passenger: Dokładnie jak i ta druga. Jedno i drugie to body lease. To dosłownie dwie konkurencyjne firmy BL szukające pod konkretnych klientów w tym wypadku.
zastanów się jak to jest z tym Twoim słowem, jak bardzo jesteś skłonny ryzykować. ja bym drugiej firmie (lepszej) nie ufał. nie wierzę w bajkę o tym, że klient zmienił zdanie (cos musiało się stać z tym kandydatem nr 1). poza tym, z mojej praktyki wynika to, ze klient najczęściej zdaje się na polecenie tych
Nie jestem w stanie doradzić, ale firma Y potraktowała Cię fair, a firma X nie. Mam nadzieję, że nie zmienią zdania po raz kolejny jakbyś się na nich zdecydował. Są jeszcze inne czynniki - jak np. ludzie z którymi będziesz pracował, albo inne benefity.
Obstawiam również, że obie firmy nie są top-top wyborem jeśli chodzi o rynek, więc może za jakiś czas uda Ci się dostać do tych najlepszych.
Ciekaw
@secret_passenger: Norma, miałem tak we wszystkich rekrutacjach. W firmie Y rzekomo zostałem wybrany właśnie ponad już bieżących pracowników firmy z tego co mi powiedziano. Ale w tym wypadku kierownik projektu od strony klienta osobiście oceniał ludzi merytorycznie. W sumie to i w drugim przypadku było tak samo, tylko klient był mniej wymagający
ani razu nie pracowałem w miejscu, w którym ludzie byli problemem. ani razu. tym bym się nie przejmował. to już musi byc jakaś mega toksyczna organizacja żeby ludzie sami w sobie byli problemem. jasne, ze pojedyncze osoby mogą sie zawsze zdarzyć, ale na to i tak nic nie
ale z drugiej strony są takie, co jak tylko coś idzie nie po mysli, to w ciągu tygodnia bądź 2 pozbywają się ludzi.
ten drugi sposób nie buduje dobrze relacji długoterminowych, ale cóż.... inny pomysł na biznes.