Wpis z mikrobloga

#logikaniebieskichpaskow #rozowepaski
Sprawa wygląda następująco - umówiłem się z pewną niewiastą na mały spacerek w celu bliższego poznania się. Ona pracuje w Lidlu, raz na kasie siedzi, a raz krząta się po sklepie pomiędzy regałami. Odkąd pamiętam jest między nami jakaś taka luźniejsza atmosfera, a ostatnio wypatrzyła mnie kiedy stałem przy kasie samoobsługowej, podeszła do nmie i bardzo ładnym uśmiechem przywitała się ze mną 😁 jakby chciała powiedzieć "Hej, zauważyłam cię"
Dlatego zaproponalem jej spotkanie, ona przyjęła zaproszenie i wymieniliśmy się numerami.

Teraz pytanie jest takie - czy mogę wziąć jej jakiegoś jednego kwiatka i dać go na przywitanie?
Czy może w czasie spaceru wstąpić do jakiejś kwiaciarni i randomowo wybrać i kupić?
Jeżeli tak, to jakiego rodzaju i koloru? Sorry za głupie pytanie, ale dawno nie byłem w takiej sytuacji XD

Czy może wogóle olać to i jak dojdzie do następnego spotkania to wtedy jej dać jakiegoś kwiatka?

Taguję też #randka #zwiazki #tinder
  • 52
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rayman_s: Żadnych kwiatów na dzień dobry. Chyba, że jesteś romantycznym frajerem z reklamy Raffaello, a nie facetem, który daje kobiecie szansę się wykazać. Pierwsze spotkanie to nie prezentacja Twojej gotowości do inwestowania - to sprawdzian, czy jest sens robić z nią coś więcej.

Jeśli dasz coś za szybko, zabierzesz jej szansę, zeby to ona też zainwestowała w spotkanie. Stworzysz nierówną dynamikę relacji już od samego początku. Ona nic nie włożyła
  • Odpowiedz
@rayman_s: dlatego lepiej na drugim albo trzecim, spontanicznie, bez powodu.

Jeśli dasz na pierwszym, to tworzysz podświadomie niepisane oczekiwanie, że na każdym spotkaniu będziesz z kwiatkiem, i gdy następnym razem nie przyniesiesz, to się rozczaruje.
  • Odpowiedz
  • 4
@rayman_s i będzie kuźwa łazić z tym kwiatkiem, jak jakaś p----------a caly wieczor? Kup kulturalnie fajne białe wino i wypijcie se nad rzeczka ( babeczki uwielbiają rieslinga).
  • Odpowiedz
@rayman_s: nie baw się w zadne kwiatki, to.jest etap kiedy macie zrozumieć czy się polubicie. Takie umizgiwanie się od samego początku zaburza równowagę relacji. Gdy już oboje w nią troche "zainwestujecie" przyjdzie czas na kwiatki.
  • Odpowiedz
@rayman_s: jesli to nie "oficjlana" to poczekaj z kwiatami na kolejne spotkanie, zeby nie wyjsc na jakiegos napalonego creepa ;)
Podczas spaceru mozesz zaprosic na ciastko z kawa czy lody/deser jak w okolicy gdzie bedziecie jest na to opcja.
  • Odpowiedz
@rayman_s: zdecydowanie za bardzo się wczuwasz, jeszcze będziesz dla niej miły, okażesz troskę i zainteresowanie - a laski tego nienawidzą - i ucieknie od ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 14
@rayman_s: ugryź ja w ucho, wtedy poczuje twą dominację i będzie uległa, a potem nasikaj jej przed domem by odstraszyć innych samców

Sexy murowane ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz