Wpis z mikrobloga

moich problemów z pythonem ciag dalszy :) #python #naukaprogramowania Chcę wpisać komendę "python manage.py startapp blog" do stworzenia struktury aplikacji, ale po wpisaniu tej komendy nic się nie dzieje. Po prostu tak jakbym nic nie wpisal :/ Jest ktos mi w stanie pomóc?
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja bym zaczął od zainstalowania linuksa, względnie kupienia macbooka

@zwei: po co? żeby oprócz problemów pythonowych doszły mu problemy spowodowane nieznajomością środowiska? bez sensu

@kaktusowyAloes: jakiej wersji pythona używasz i gdzie go masz? i jakiej wersji pycharma używasz, community czy professional
  • Odpowiedz
@zwei: tam p--------z, sam zaczynałem na windowsie i jedyny problem na jaki natrafiłem to konieczność skompilowania jakiejś jednej biblioteki do machine learningu ze źródeł, bo pip nie ogarniał.
  • Odpowiedz
@aseeon_: po to, żeby nie męczył się z tym gównianym systemem, który do programowania nadaje się jak sokowirówka do krojenia chleba. Unixy dają multum narzędzi i są zaprojektowane z głową, więc im szybciej ktoś się w nie zgłębi, tym bardziej będzie sobie dziękował potem.
  • Odpowiedz
@zwei: jakby to był 1999 to nawet bym się z tobą zgodził, ale jako, że 2 dekady przeszły od tego czasu to programowanie (zwłaszcza Pythona) pod windowsem jest akurat całkiem w porządku jakkolwiek byś rzeczywistości nie zaklinał
  • Odpowiedz
@croppz: @aseeon_: dobra jutro po pracy wezmę sie za format dysku i zobaczymy wtedy. Może coś ruszy. Mogę mieć troche wirusów
@zwei: Może to też byłby dobry pomysl, ale ja uczę sie pythona czysto hobbistycznie i sprawdzic czy jeśli pójdę za rok na studia informatyki to czy dam sobie radę
  • Odpowiedz