kaktusowyAloes
moich problemów z pythonem ciag dalszy :) #python #naukaprogramowania Chcę wpisać komendę "python manage.py startapp blog" do stworzenia struktury aplikacji, ale po wpisaniu tej komendy nic się nie dzieje. Po prostu tak jakbym nic nie wpisal :/ Jest ktos mi w stanie pomóc?
0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
aseeon_
@kaktusowyAloes: a po drugie zaoraj to wszystko i zrób od nowa, jakby dalej nie działało to wypisz kroki jakie poczyniasz, bardzo dokładnie
1
croppz
@kaktusowyAloes: prawdopodobnie zrobiłeś coś brzydkiego z plikiem manage.py
0
kaktusowyAloes
@croppz: tzn tylko go włączylem zobaczyc o co w nim chodzi
0
croppz
@kaktusowyAloes: sprawdź czy na pewno masz tam na końcu linijkę execute_from_command_line(sys.argv). Jeżeli masz, folder się nie tworzy i nie wywala żadnego błędu to nie mam pojęcia, usuń wszystko i zacznij od nowa. ¯\(ツ)_/¯
0
kaktusowyAloes
@croppz: mam tak:

) from exc
execute_from_command_line(sys.argv)

if __name__ == '__main__':
main()
0
aseeon_
@kaktusowyAloes: pokaż listing plików w katalogu w którym znajduje się manage.py, oraz pokaż screen jak uruchamiasz polecenie startapp
0
jokerracer
@kaktusowyAloes: args[0] - to pierwszy argument
0
croppz
@kaktusowyAloes: no to nie widzę możliwości żeby nie działało. Ewentualnie możesz tworzyć tą apkę w innym miejscu niż ci się wydaje - katalog powstaje w miejscu z którego odpalasz manage.py, nie w miejscu gdzie samo manage.py się znajduje.
0
kaktusowyAloes
mysite:
-.idea (folder)
-mysite (folder)
-db.sqlite3
-manage
@kaktusowyAloes:
0
kaktusowyAloes
@croppz: czyli co powinienem zrobic zeby to zadzialalo?
0
croppz
@kaktusowyAloes: ogarnąć strukturę katalogów, bo trochę dużo tych zagnieżdżonych mysite ci się zrobiło xd

Wpisz tam dir i wrzuć screena
0
kaktusowyAloes
0
kaktusowyAloes
tu calosc bo wczesniej uciąłem
0
aseeon_
@kaktusowyAloes: dziwne rzeczy robisz, próbujesz uruchomić manage.py w katalogu w którym go nie ma, wyjdź katalog wyżej i próbuj jeszcze raz
0
croppz
@kaktusowyAloes: to teraz zdradź mi sekret w jaki sposób będąc w tym katalogu uruchomiłeś manage.py i nie dostałeś błędem w twarz xD
0
kaktusowyAloes
0
kaktusowyAloes
to samo :/
0
kaktusowyAloes
oczywiście jak wpisze poprawnie manage.py zamiast 'py' jak na screenie to tez nie dziala
0
croppz
@kaktusowyAloes: dobra, przede wszystkim to użyj normalnego terminala. Z tym coś jest ewidentnie z-----e.
0
kaktusowyAloes
@aseeon_: właśnie próbowalem zrobić od nowa. Wtedy mialem powtórke jak próbowalem utworzyc wgl strukturę mysite. https://www.wykop.pl/wpis/45288753/czesc-chcialem-sie-pobawic-django-w-python-ale-kur/

Z terminala windowsowego to samo: @croppz:
0