Wpis z mikrobloga

@NieR: zapomniałeś o tym, że 4K na PC to prawdziwe 4K, a nie upscalling jak w PS4 pro. Już pominę fakt, że zwykłe PS4 upscalluje 720p do 1080p.

Wspaniała jakość milordzie.
  • Odpowiedz
W3 na premierę też mało kto mógł wymaksować a teraz śmiga w 144fps na 1440p na przeciętnym sprzęcie.

@keton22: doslownie przed chwila znajomy mi napisal, ze gra na rozdzielczosci 1440p w W3 i wyciaga ~67fps na rtx2080 wiec p--------z ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@NieR: 1. Zachowujesz się jakby to tylko pcmr cisneło z konsol i nigdy odwrotnie albo konsola przeciw konsoli
2. Jeżeli gra nie jest wstanie ruszyć na najmocniejszej grafice dostępnej dla przeciętnego śmiertelnika to tylko i wyłącznie wina developerów
  • Odpowiedz
@MangoZjem: nie wyciąga tyle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@keton22: nie masz rtx2080Ti nie dochodzi do 100 nawet także elo mortadelo
https://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_nvidia_geforce_rtx_2080_szybszy_od_geforce_gtx_1080_ti?page=0,14

Faktem jest że na kompie uruchomisz lepiej wyglądające RDR2 niż na konsolach. Jeśli natomiast planujesz wymianę kompa np za rok czy dwa możesz wtedy przejść RDR2 wyglądające dużo lepiej niż na konsolach ( ͡° ͜ʖ ͡°) To jest całe
  • Odpowiedz
@NieR: Nie żebym miał coś do pecetowców, bo jako wieloletni gracz (kawiarenki, nocki w nich) PC też miałem fazę na "po co ci ta konsola, do grania w mario w 12 fps huehiue" brainlet.jpg. Od roku gram na konsoli, kiedy od dziecka PC i tylko PC.

Ale bawi mnie to PCMR, 80k i 2137 FPS, kiedy statystyki Steama mówią jasno, że większość graczy gra w 1080, jakiś malutki procent 4k.
  • Odpowiedz
  • 1
@NieR A w ilu klatkach? W konsolowych 30 nie trzeba aż mocnych podzespołów.
Inna sprawa, że IMHO pogoń za 4K jest śmieszna i sztucznie wymuszona przez producentów TV. I mówię to jako pcmasterrace.
  • Odpowiedz
@Variv: do filmów 4k jest jak najbardziej spoko, jeśli chcesz mieć w domu bardzo duży ekran. W kinie 4k to nawet za mało niestety. Dla producentów tv filmy są na pierwszym miejscu. No a gry to co innego, idealnym high-endem byłyby ekrany 1600-1800p.

Dopiero 8k jest sztuczne i wymuszone nawet do filmów, ciekaw jestem czy się przebije.
  • Odpowiedz
Ojoj w sumie szkoda, że dalej ni mogą pograć w Rdr1 red dead rewolwer (ojciec założyciel serii, mało ma wspólnego z kolejnymi częściami), uncharted czy chociaż the last of Us Ojoj troszkę mi was nawet nie szkoda
  • Odpowiedz
  • 1
@m4rciniak Pytanie ile tych graczy pc z ultra słabymi konfigami to gracze stacjonarnej a ile to laptopowcy :). Mieszanie grupy graczy pc, z graczami laptopowymi troche jest słabe. Bo to jednak różne grupy graczy.

Inna kwestia, że sztuczny pogoń za 4K jest śmieszny i zupełnie niepotrzebny. IMHO lepiej mieć lepsze efekty graficzne w 2k niż słabsze ale w 4k.
  • Odpowiedz