Wpis z mikrobloga

Witam. Chciałbym kupić mój pierwszy samochód. https://www.otomoto.pl/oferta/lancia-kappa-2-0-l-ls-dohc-150-km-20v-bardzo-ladna-zadbana-zarejestrowana-zamiana-ID6CAhfS.html? Co o nim sądzicie. oprócz tego że trzeba wymienic pasek rozrzadu oleje i podstawowe rzeczy. Ogólnie czy dojezdzajac okolo po 10km dziennie w 2 strony przetrwa 2 lata czy nie. I czy do tego silnika będę mógł wstawić instalacje lpg bo jestem biedak nie no tak naprawde chce zaoszczedzic na czesci do wymiany proste.
#motoryzacja #lancia #kappa #samochody #pytaniedoeksperta #mechanikasamochodowa #kupnosamochodu #taniobobieda:<
  • 30
  • Odpowiedz
@Spodniegdziekupic: O samym modelu nie wiem nic wiec się nie wypowiem. Ale z kalkulacji wynika że auto robiło przebieg 12500 km rocznie. Co do zasady to raczej mało. Silnik myty co jest złym znakiem. Na bank był lakierowany ale który stary samochód nie był. Reasumując - najlepiej jechać z nim na stacje diagnostyczną, taka zabawa to 50 zł a dowiesz się podstawowych informacji. A jeszcze lepiej jechać z mechanikiem bądź wynająć
  • Odpowiedz
@aksal89: A ten sportline to w ogole cos daje? patrzalem na zwykla wersje i bez roznicy xd. Jak mowisz zeby brac to chyba kupie. Sprawdzi sie jeszcze ta podloge. Nie jest za dluga chyba to sie fajnie parkowac bedzie i w ogole. Raczej lepszej oferty w mojej okolicy nie bedzie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Spodniegdziekupic: nie mam pojęcia, ale tak na oko to zestaw czerwonych pasów bezpieczeństwa, inne fotele i trojramienna kierownica ( ͡° ͜ʖ ͡°) Fabia to na pewno spoko wybór pod względem kosztów części ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@aksal89: Hm trzeba bedzie to zalakierowac XD No nie powiem ze dziwnie to wyglada i ten napis sportline gdzie auto w ogole nie sportowe haha :D z kosztami to dobrze bo mimo ze rocznik fajny to i tak stary a w takich pewnie zawsze cos lupie wiec gitara.
  • Odpowiedz