Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Czy warto zrezygnować z pracy na rzecz życia z odsetek? Ⓘ
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
Co byście zrobili na mom miejscu?
- Emerytura jeszcze w tym roku 28.4% (114)
- Popracowałbym jeszcze z 3-5 lat 41.6% (167)
- Pracuj do 50-65 roku życia 29.9% (120)

SepulkoZnawca +143
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak używać bibliotek w Pythonie?
Edytor mi mówi:
import matplotlib
ModuleNotFoundError: No module named 'matplotlib'
okno konsoli mi mówi:
python -m pip install -U pip
^
SyntaxError: invalid syntax
Mam kawałek kodu, który działa mi na jednym z interpreterów online ale za cholerę nie potrafię użyć tego offline.
@lort: tą komendę musisz klepnąć w cmd.exe, a nie w pythonowym shellu. A jak już zainstalujesz, to klepnij "pip list", żeby zobaczyć listę zainstalowanych pakietów.
Jak skończy to możesz zaimportować bibliotekę do swojego kodu.
W Windows dajesz Win + R wpisujesz cmd.exe i potem komendę. Jak wyrzuci Error to przeinstaluj Pythona i dodaj go do PATH (będzie checkbox w instalatorze).
Package Version
--------------- -------
cycler 0.10.0
kiwisolver 1.1.0
matplotlib 3.1.1
Ale edytor nadal:
"ModuleNotFoundError: No module named 'matplotlib'"
@draxter: @MerytorycznieNiepoprawny:
Spróbuj zaimportować coś innego w skrypcie, np. import os as os.
@MerytorycznieNiepoprawny: nie pomogło.
na "import os as os" się nie wysypuje. na "import time" też nie. A na matplotlib alby numpy już tak :/
Myślisz, że jak odinstaluję vs to będzie działać normalnie?
a co do w/w sprawy, to poczytaj sobie o takim wynalazku jak virtualenv
@MerytorycznieNiepoprawny:
@lort: i tu jest powód. Tworząc projekt w pycharmie nie odznaczyłeś i stworzył Ci virtualenva, a Ty pipem instalowałeś paczki do "zwykłego" pythona. Czyli w skrócie: w jednym środowisku zainstalowałeś, a na drugim próbowałeś używać.