Aktywne Wpisy

Melkovva_ +1
Lecimy z tym #glupiewykopowezabawy
Początek roku, druga połowa miesiąca, na szczęście już mam wodnika w znaku a w dzień urodzenia mam i imieniny i dzień babci xD więc wesoło xDDD
Początek roku, druga połowa miesiąca, na szczęście już mam wodnika w znaku a w dzień urodzenia mam i imieniny i dzień babci xD więc wesoło xDDD
źródło: 38444
Pobierz
wscieklizna_irl +24
Ktoś mi kubek w robocie z-----ł xDd kawy nie będzie
Co do kierwy
Co do kierwy

Mógłby mi ktoś powiedzieć jak używać bibliotek w Pythonie?
Edytor mi mówi:
import matplotlib
ModuleNotFoundError: No module named 'matplotlib'
okno konsoli mi mówi:
python -m pip install -U pip
^
SyntaxError: invalid syntax
Mam kawałek kodu, który działa mi na jednym z interpreterów online ale za cholerę nie potrafię użyć tego offline.
@lort: tą komendę musisz klepnąć w cmd.exe, a nie w pythonowym shellu. A jak już zainstalujesz, to klepnij "pip list", żeby zobaczyć listę zainstalowanych pakietów.
Jak skończy to możesz zaimportować bibliotekę do swojego kodu.
W Windows dajesz Win + R wpisujesz cmd.exe i potem komendę. Jak wyrzuci Error to przeinstaluj Pythona i dodaj go do PATH (będzie checkbox w instalatorze).
Package Version
--------------- -------
cycler 0.10.0
kiwisolver 1.1.0
matplotlib 3.1.1
Ale edytor nadal:
"ModuleNotFoundError: No module named 'matplotlib'"
@draxter: @MerytorycznieNiepoprawny:
Spróbuj zaimportować coś innego w skrypcie, np. import os as os.
@MerytorycznieNiepoprawny: nie pomogło.
na "import os as os" się nie wysypuje. na "import time" też nie. A na matplotlib alby numpy już tak :/
Myślisz, że jak odinstaluję vs to będzie działać normalnie?
a co do w/w sprawy, to poczytaj sobie o takim wynalazku jak virtualenv
@MerytorycznieNiepoprawny:
@lort: i tu jest powód. Tworząc projekt w pycharmie nie odznaczyłeś i stworzył Ci virtualenva, a Ty pipem instalowałeś paczki do "zwykłego" pythona. Czyli w skrócie: w jednym środowisku zainstalowałeś, a na drugim próbowałeś używać.