Wpis z mikrobloga

@KratosBogWojny: dlaczego? Regularnie nocuję w takich "apartamentach" (w zasadzie preferuję je szukając noclegu, hotele to rzadkość) i nie wiem, w czym miałoby to wadzić sąsiadom.
Jeśli są jakiekolwiek problemy, to wynikające z tego, że akurat przyjechała na nocleg jakaś patologia. Taka sama, jak może się trafić nawet w formie sąsiada mieszkającego na stałe. Ale to samo w sobie nie powinno być problemem, gdyby nasza policja wywiązywała się ze swoich obowiązków.
  • Odpowiedz
  • 44
@goferek: Wolę jednak policję zajmującą się poważnymi przypadkami, niż pijanymi angolami. Wysyłanie patroli do pijusów to plasterek na ropiejącą ranę.
  • Odpowiedz
  • 248
Jakby skutecznie interweniowali w krótkim czasie po zgłoszeniu zakłócania spokoju, to problem byłby wyeliminowany

@goferek: po prostu zadzwoń se na policję BRO, mieszkania w bloku to przecież lokale usługowe i można se tam biznes hotelowy prowadzić a jak coś nie pasuje to przecież sprawnie działająca policja rozwiąże KAZDY problem XDDDD

A że twoja dziecko nie ma gdzie mieszkania kupić bo całe centrum zamieniło się w lokale dla turystów?

No cóż,
  • Odpowiedz
@goferek: Tylko, że jak masz rotujących się przyjezdnych do lokalu, to za każdym razem "resetuje się" licznik interwencji u policjantów. Co z tego że policjant przyjedzie i uspokoi ekipę imprezową, skoro za tydzień pojawia się nowa swołocz i nowe problemy.

Jak masz uciążliwego sąsiada to jesteś w stanie wykazać, że on uniemożliwia ci normalne korzystanie z nieruchomosci i łatwiej dojść swoich praw
  • Odpowiedz
w tym, że większości polaków odpinają się wrotki jak jadą gdzieś na apartament i zachowują się jak zwierzęta.

To, że ty się zachowujesz jak cywilizowany człowiek to nie znaczy, że wszyscy.

@codziennaKasia: @goferek Nie tylko Polacy: Niemcy, Brytole i inne zagraniczniaki
  • Odpowiedz
dlaczego? Regularnie nocuję w takich "apartamentach"

@goferek: wyjątek potwierdza regułę - dopiero gdy wprowadzi się hałaśliwy lokator, widać problem; tutaj problem ujawnił się dawno w wielu tak samo prowadzonych lokalizacjach

Jeśli są jakiekolwiek problemy, to wynikające z tego, że akurat przyjechała na nocleg jakaś patologia. Taka sama, jak może się trafić nawet w formie
  • Odpowiedz
dlaczego? Regularnie nocuję w takich "apartamentach" (w zasadzie preferuję je szukając noclegu, hotele to rzadkość) i nie wiem, w czym miałoby to wadzić sąsiadom.

@goferek: "Po co fotoradary, JA jeżdżę przepisowo, a nawet jak nieprzepisowo, to nie widzę jak by to miało komuś przeszkadzać".
  • Odpowiedz
Jeśli są jakiekolwiek problemy, to wynikające z tego, że akurat przyjechała na nocleg jakaś patologia. Taka sama, jak może się trafić nawet w formie sąsiada mieszkającego na stałe.

@goferek: No ale wiesz sasiąda możesz udupić jak ciągle zakłóca, a w wynajmie masz codziennie kogoś innego..
  • Odpowiedz
@goferek: 1-2/10 jest normalnych, reszta to jakieś zwierzęta potrafiące Ci puścić muzykę o 2-3 w nocy tak, że szklanki się przewracają w szafkach.
  • Odpowiedz
@KratosBogWojny: W bloku mojej babci (pokomusza kamenica w centrum Warszawy), jakiś stary komuch smarował klamki i drzwi od airbnb... gównem.
Co ciekawe, pomogło.
Babcia mówi, że "operatorowi" się znudziły osobiste wycieczki z mokrą szmatą przy każdym czekinie gości.
  • Odpowiedz
"Po co fotoradary, JA jeżdżę przepisowo, a nawet jak nieprzepisowo, to nie widzę jak by to miało komuś przeszkadzać".

@Gjbgghbhhjj: kiepska analogia. To musiałbyś porównać do likwidacji drogi, bo fotoradar powoduje ukaranie korzystających z drogi w niewłaściwy sposób.
  • Odpowiedz
@goferek: Dodajmy oczywiście oczywistość że takie przepisy, czy ich brak właściwie, sprawiają że mieszkanie to dobro inwestycyjne/spekulanckie i taka tkanka najmu krótkoterminowego wywala ceny mieszkań i wynajmu normalnego w kosmos. Chyba nie trzeba cię przekonywać że tak wyglądają centra turystycznych miast? Wyludnione, pełne usług tylko dla turystów. A suburbanizacja postępuje.

Największa patologia jaka widziałem z tym związana jest czeska Praga. Ale tam mają chyba jeszcze bardziej wyprane łby od nas
  • Odpowiedz