Aktywne Wpisy

simon999 +2
Mircy jak sensownie można uniknąć albo zmniejszyć podatek przy realizacji zysków? Wiem, że przy jakichś mniejszych pozycjach moge zrealizować zysk powiedzmy 5k, a potem zrobić wash sale i sprzedać coś ze stratą 5k (ale najpierw muszę mieć taka pozycje w portfelu), ale co zrobić w przypadku jakbym chciał zrealizować 100-500k?
#gielda
#gielda

źródło: 17845350844874363537104614195673
PobierzKropelka robi brrr
Jeśli są jakiekolwiek problemy, to wynikające z tego, że akurat przyjechała na nocleg jakaś patologia. Taka sama, jak może się trafić nawet w formie sąsiada mieszkającego na stałe. Ale to samo w sobie nie powinno być problemem, gdyby nasza policja wywiązywała się ze swoich obowiązków.
Komentarz usunięty przez moderatora
@goferek: po prostu zadzwoń se na policję BRO, mieszkania w bloku to przecież lokale usługowe i można se tam biznes hotelowy prowadzić a jak coś nie pasuje to przecież sprawnie działająca policja rozwiąże KAZDY problem XDDDD
A że twoja dziecko nie ma gdzie mieszkania kupić bo całe centrum zamieniło się w lokale dla turystów?
No cóż,
Jak masz uciążliwego sąsiada to jesteś w stanie wykazać, że on uniemożliwia ci normalne korzystanie z nieruchomosci i łatwiej dojść swoich praw
@codziennaKasia: @goferek Nie tylko Polacy: Niemcy, Brytole i inne zagraniczniaki
@goferek: wyjątek potwierdza regułę - dopiero gdy wprowadzi się hałaśliwy lokator, widać problem; tutaj problem ujawnił się dawno w wielu tak samo prowadzonych lokalizacjach
@goferek: "Po co fotoradary, JA jeżdżę przepisowo, a nawet jak nieprzepisowo, to nie widzę jak by to miało komuś przeszkadzać".
@goferek: No ale wiesz sasiąda możesz udupić jak ciągle zakłóca, a w wynajmie masz codziennie kogoś innego..
Co ciekawe, pomogło.
Babcia mówi, że "operatorowi" się znudziły osobiste wycieczki z mokrą szmatą przy każdym czekinie gości.
@Gjbgghbhhjj: kiepska analogia. To musiałbyś porównać do likwidacji drogi, bo fotoradar powoduje ukaranie korzystających z drogi w niewłaściwy sposób.
Największa patologia jaka widziałem z tym związana jest czeska Praga. Ale tam mają chyba jeszcze bardziej wyprane łby od nas