Wpis z mikrobloga

najlepsza jest


@broczapa: najlepsze jest #!$%@? się w talerz tego co kto je

lubisz surową wołowinę? spoko
lubisz rare, medium-rare? spoko
lubisz well done? spoko

czy to tak #!$%@? trudno pojąć? sam lubię medium, ale w życiu nie przyszłoby mi na myśl zjechać czyjś gust z tego powodu, że "tak się je"

to prawie jak szkalowanie jedzenia pałeczkami z tego powodu, że "w europie je się sztućcami", gówno a nie argumenty
well done jest wysuszony na wiór kawałek bezpłciowego mięsa.

Po #!$%@? stęka marnować, dam ci kawałek kartonu i też się zapchasz


@Medyc: akurat sam jadam albo medium rare albo rare, ale to co piszesz to bzdura. Dobrze zrobiony well done z dobrze poprzetykanego tłuszczem kawałka wołowiny może nie jest moim ulubionym rodzajem steka, ale dalej jest soczysty, miękki i smaczny. Z mojego doświadczenia ze stekami wynika, że najtrudniej właśnie jest zrobić
Wyrzuć to by nie wyrzucili dadzą tylko najgorszy wiór z głębi zamrażarki.


@Kapitan_wodka: lokale, które sprzedają dobrej jakości wołowinę raczej jej nie mrożą. Teoretycznie nie jest to zbrodnia, ale jest duże ryzyko, że jeżeli mrożenie będzie przeprowadzone nieprawidłowo to mięso straci na jakości.
To z kucharzem to była ironia, jakbyście się nie domyślili


@Medyc: niby tak, ale niektórym się wydaje, że naprawdę kucharz będzie się przejmował tym, co chcesz na talerzu ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Oczywiście często można usłyszeć w dobrych restauracjach "tego nie zrobimy", jesz tak, jak jest przygotowane albo nie jesz wcale i nic nas to nie obchodzi.

W lokalach gdzie podaje się
To z kucharzem to była ironia, jakbyście się nie domyślili


@Medyc: musisz popracować nad jej stosowaniem w takim razie, bo ten fragment, jak i wszystkie inne, wskazuja po prostu że jesteś przeświadczonym o swojej zajebistości bucem.