Aktywne Wpisy
Pompejusz +59
Ja #!$%@? żebrać na operację 9-letniego psa. Rozumiem na bezdomne zwierzęta, na psy opiekunów - ale nie na operację starego psa.
#zrzutka #zwierzaczki #zwierzeta #psy #koty
#zrzutka #zwierzaczki #zwierzeta #psy #koty
Tulky +2
Zarabiam 7k netto i od grudnia jestem zmuszony do powrotu do mieszkania z rodzicami w #skierniewice. (╯︵╰,)
Nie stać mnie na życie w #warszawa, a w innym mieście nie dostanę pracy. ¯\(ツ)/¯
#feels #przegryw #nieruchomosci #polska #praca #pracbaza
Nie stać mnie na życie w #warszawa, a w innym mieście nie dostanę pracy. ¯\(ツ)/¯
#feels #przegryw #nieruchomosci #polska #praca #pracbaza
Gdy we Włoszech załadują wam towar do Polski, a w CMR w polu 3 i 13 będzie wpisane państwo na wschód od Polski, nigdy nie odjeżdżajcie z załadunku z takim CMR. Niech przepiszą dokumenty na Polskę, lub wyładują towar.
Bo w najgorszym wypadku podczas kontroli policji dostaniecie mandat w wysokości 4130e za brak pozwolenia CEMT, auto zostanie zabrane do aresztu na 90 dni ( średni koszt parkingu za 3 miesiące to 1300e) a kierowca dostanie 5 minut na opuszczenie kabiny i zabranie swoich rzeczy.
Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził.
Środa - czwartek - Piątek miałem załadować 11 ładunków LTL z IT do PL
Załadowałem 2 ładunki w środę rano i pojechaliśmy w 3 miejsce. Tam kierowca odstał 24h bo towar byl nie gotowy, poruszałem klienta, spedycję itp przez ten czas, mieli napisać CMR na Polskę, ale wpisali Rosję i kazali dosłownie #!$%@?ć z załadunku, spedycja nic nie pomogła, a czasu na marnowanie więcej już nie miałem.
Za to kierowca został skuty i wysłany na glebe. Rovigo to stan umysłu, ich nie oszukasz.
Ale na końcu wyszło tak, że policjant podarł ten napisany ręcznie CMR i kazał pokazać ORI
Szczególnie gdy policjanci znają się na rzeczy, to wiedzą od razu że CMR jest przepisany
Szczególnie gdy policjanci znają się na rzeczy, to wiedzą od razu że CMR jest przepisany
@xspeditor trochę tak, trochę nie. Ale samodzielnie pisana CMR czuć z daleka.
Chodzi ogólnie o towar po za UE?
Ale jeżeli jest towar na wschód od PL to juz zaczynają się cyrki.
Z calej Europy możemy do Polski przywozić towary z przeznaczeniem na wschód zgodnie z prawem, oprócz Włoch.
Oni Europejskie prawo w piździe mają, i jako jedyny kraj wymagają do takiego przewozu zezwolenia CEMT.
A chyba nie muszę mówić że trzeba by być chyba synem prezydenta
Na własne ryzyko pojechałem, łącznie około 15k euro w plecy
@xspeditor: co na to szefostwo firmy?