Wpis z mikrobloga

ej warto zmienić windowsa na linuxa kiedy jedyne co robię na kompie to modele w blenderze, muzyka w fl studio i jakieś okazjonalne gierki? jak wygląda korzystanie z tego całego wine itp.? w-------ą mnie już te windowsowe aktualizacje
#komputery #windows #linux
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Szanowna @ruki666: jak wine to od razu lutris.

Jak pytasz się czy warto, odpowiadam, że zawsze warto być wolnym człowiekiem bo taka jest idea GNU/Linux. Jest lepszy w praktyce bo stoi zanim lepsza idea. $filozofia
pyroxar - Szanowna @ruki666: jak wine to od razu lutris. 

Jak pytasz się czy warto...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@ruki666: ale ze są za często czy co? To co wychodzi co miesiąc to poprawki security, łatajace dziury w systemie. Standardowa cześć używania oprogramowania
  • Odpowiedz
@Koliat: za każdym razem po aktualizacji mam problemy z włączeniem komputera, zawiesza się przy włączaniu i muszę resetować, dopiero za którymś razem załapuje.
  • Odpowiedz
@ruki666: wgraj Linuxa na osobnej partycji bo warto mieć oba systemy, szczególnie jeśli bawisz się grafiką to czasem niektóre programy potrafią wywalić tak jak kiedyś photoshop na linuxie
  • Odpowiedz
@Koliat: oki, chociaż nie za bardzo wiem jak zrobić update biosa ale jakoś dam radę
@vCertus: w sumie to mogłabym tak zrobić
@fervi: lmms ma strasznie dziwny interfejs, raczej nie dla mnie ale dzięki za propozycję
  • Odpowiedz