@PanHagrid: dlatego w swoim drugim komentarzu zaznaczylem zeby latarnika niebtraktowac jako wyroczni. Nie wiem co dla opa jest najwazniejszym kryterium, zwrocilem za to uwage na.totalne poplatanie obiegowych pojec dotyczacych orientacji politycznej w Polsce, co prowadzic moze do sytuacji, ze dla osoby o libertarianskich pogladach najblizej moze byc do programu partii o nazwie "lewica", co moze sklonic do refleksji wlasnie nad kryteriami wg jakich glosujemy.
@NieRozumiemIronii: @Pangia: @Prokurator1990: Zrozumcie w końcu, że głosować trzeba na program, a nie na ładnego pana, przeciwko PO/PiS, czy na złość sąsiadowi. Nie ufacie latarnikowi, to przeczytajcie programy partii i zdecydujcie, ale nie podejmujcie decyzji na zasadzie "KURŁŁŁA NIE JESTEM LEWAK". Tak wam media mózgi wyprały, że boicie się własnych poglądów?
Poglądy polityczne są dobre dla frajerów. Polityka to gra INTERESÓW. Cała piątka to jedna wielka lipa, ale jednak Komuchy z Lewicy najmniej udają- na nich zagłosuje. PO,PiS, PSL nigdy nie dostaną mojego głosu- znam ludzi ze swojej mieściny, wiem jakie to mendy, albo nieudacznicy łasi na kasę. Konfederacja to banda czubków, pozostaje tylko stare SLD:)
@Pangia: To jest nas już dwóch, miło :) Najbliższy był mi ten projekt Gwiazdowskiego, który upadł po ostatnich wyborach. Teraz zagłosuję na cokolwiek, byle nie na PiS :)
Polityczne memy tak mocno zakorzeniły się w Twoim płacie czołowym że chętniej zagłosujesz na partię, którą popierają koledzy spod bloku niż na taką, z którą pokrywają się Twoje poglądy :)
@slapdash: możesz się zgadzać z częścią postulatów, ale kompletnie nie zgadzać z pozostałymi. Tak oto ja np. jestem za pozostawieniem obecnego prawa w kwestii aborcji i za legalizacją związków partnerskich, ale z drugiej strony kompletnie przeciwko jakiejkolwiek postaci socjalizmu. Na kogo więc mam głosować, jak z jednej strony socjaliści, a z drugiej katotaliban?
@Pangia jeśli jesteś liberałem społecznym i gospodarczym, ciężko było dostać inny wynik, jak tylko jedno czy dwa pytania były o gospodarkę, a reszta kluczowe sprawy, jak religia w szkołach i związki partnerskie...
A do jakichś śmiesznych ekoustaw w życiu bym ręki nie przyłożył, bo jedynym słusznym (czyli efektywnym i opłacalnym)
@Pangia: Zandberg jest mocnym zwolennikiem atomu, co jedynie Biedroń stawia, że stanie się cud technologiczny w OZE i będzie można na to postawić w 100%
żadna to nowość, że w Polsce jest deficyt zdroworozsądkowych partii i głosuje się raczej przeciwko komuś niż za kimś
@Pangia: do tego to pytanie jest sprytnie uszyte - w latarniku są "związki partnerskie" - coś czego nikt rozsądny nie chce odmówić osobom tej samej płcj, tylko, że LGBTQWERTY domaga się MAŁŻEŃSTW, tak dokładnie nazwanych. Czego jeszcze długo nie dostaną, bo w naszej kulturze to związek kobiety i mężczyzny.
Ktoś mnie kiedyś określił jako libertarianina. W tym Latarniku odpowiedziałem, że wg mnie kwota wolna od podatku powinna być podniesiona i że UE nie powinno tak ingerować w polską politykę (choć tu ogólnie uważam, że nie powinna ingerować w wewnętrzną politykę żadnego kraju), poza tym sankcje dla ruskich to pic na wodę, bo i tak każdy dalej z nimi handluje, tylko w innych rejonach gospodarki. A tak no to co, „tak” dla
źródło: comment_CUBawMU52NH9DaGY0IEyyGH7UAMmujFf.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Zrozumcie w końcu, że głosować trzeba na program, a nie na ładnego pana, przeciwko PO/PiS, czy na złość sąsiadowi.
Nie ufacie latarnikowi, to przeczytajcie programy partii i zdecydujcie, ale nie podejmujcie decyzji na zasadzie "KURŁŁŁA NIE JESTEM LEWAK". Tak wam media mózgi wyprały, że boicie się własnych poglądów?
Polityka to gra INTERESÓW.
Cała piątka to jedna wielka lipa, ale jednak Komuchy z Lewicy najmniej udają- na nich zagłosuje.
PO,PiS, PSL nigdy nie dostaną mojego głosu- znam ludzi ze swojej mieściny, wiem jakie to mendy, albo nieudacznicy łasi na kasę.
Konfederacja to banda czubków, pozostaje tylko stare SLD:)
źródło: comment_E0ID1ElSi0orKVS0UG3eQijvT4xAc10P.jpg
Pobierz@Pangia: Zandberg jest mocnym zwolennikiem atomu, co jedynie Biedroń stawia, że stanie się cud technologiczny w OZE i będzie można na to postawić w 100%
żadna to nowość, że w Polsce jest deficyt zdroworozsądkowych partii i głosuje się raczej przeciwko komuś niż za kimś
@Pangia: Ale ty wiesz, że właśnie oni by się odważyli, a nikt inny? Bo niby kto? ( ͡° ͜ʖ ͡°)