Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanHagrid: dlatego w swoim drugim komentarzu zaznaczylem zeby latarnika niebtraktowac jako wyroczni. Nie wiem co dla opa jest najwazniejszym kryterium, zwrocilem za to uwage na.totalne poplatanie obiegowych pojec dotyczacych orientacji politycznej w Polsce, co prowadzic moze do sytuacji, ze dla osoby o libertarianskich pogladach najblizej moze byc do programu partii o nazwie "lewica", co moze sklonic do refleksji wlasnie nad kryteriami wg jakich glosujemy.
  • Odpowiedz
@NieRozumiemIronii: @Pangia: @Prokurator1990:
Zrozumcie w końcu, że głosować trzeba na program, a nie na ładnego pana, przeciwko PO/PiS, czy na złość sąsiadowi.
Nie ufacie latarnikowi, to przeczytajcie programy partii i zdecydujcie, ale nie podejmujcie decyzji na zasadzie "KURŁŁŁA NIE JESTEM LEWAK". Tak wam media mózgi wyprały, że boicie się własnych poglądów?
  • Odpowiedz
Poglądy polityczne są dobre dla frajerów.
Polityka to gra INTERESÓW.
Cała piątka to jedna wielka lipa, ale jednak Komuchy z Lewicy najmniej udają- na nich zagłosuje.
PO,PiS, PSL nigdy nie dostaną mojego głosu- znam ludzi ze swojej mieściny, wiem jakie to mendy, albo nieudacznicy łasi na kasę.
Konfederacja to banda czubków, pozostaje tylko stare SLD:)
  • Odpowiedz
Polityczne memy tak mocno zakorzeniły się w Twoim płacie czołowym że chętniej zagłosujesz na partię, którą popierają koledzy spod bloku niż na taką, z którą pokrywają się Twoje poglądy :)
  • Odpowiedz
@slapdash: możesz się zgadzać z częścią postulatów, ale kompletnie nie zgadzać z pozostałymi. Tak oto ja np. jestem za pozostawieniem obecnego prawa w kwestii aborcji i za legalizacją związków partnerskich, ale z drugiej strony kompletnie przeciwko jakiejkolwiek postaci socjalizmu. Na kogo więc mam głosować, jak z jednej strony socjaliści, a z drugiej katotaliban?
  • Odpowiedz
@Pangia jeśli jesteś liberałem społecznym i gospodarczym, ciężko było dostać inny wynik, jak tylko jedno czy dwa pytania były o gospodarkę, a reszta kluczowe sprawy, jak religia w szkołach i związki partnerskie...
  • Odpowiedz
A do jakichś śmiesznych ekoustaw w życiu bym ręki nie przyłożył, bo jedynym słusznym (czyli efektywnym i opłacalnym)

@Pangia: Zandberg jest mocnym zwolennikiem atomu, co jedynie Biedroń stawia, że stanie się cud technologiczny w OZE i będzie można na to postawić w 100%

żadna to nowość, że w Polsce jest deficyt zdroworozsądkowych partii i głosuje się raczej przeciwko komuś niż za kimś
  • Odpowiedz
@Pangia: do tego to pytanie jest sprytnie uszyte - w latarniku są "związki partnerskie" - coś czego nikt rozsądny nie chce odmówić osobom tej samej płcj, tylko, że LGBTQWERTY domaga się MAŁŻEŃSTW, tak dokładnie nazwanych. Czego jeszcze długo nie dostaną, bo w naszej kulturze to związek kobiety i mężczyzny.
  • Odpowiedz
Ktoś mnie kiedyś określił jako libertarianina. W tym Latarniku odpowiedziałem, że wg mnie kwota wolna od podatku powinna być podniesiona i że UE nie powinno tak ingerować w polską politykę (choć tu ogólnie uważam, że nie powinna ingerować w wewnętrzną politykę żadnego kraju), poza tym sankcje dla ruskich to pic na wodę, bo i tak każdy dalej z nimi handluje, tylko w innych rejonach gospodarki. A tak no to co, „tak” dla
  • Odpowiedz
Wystarczyło odpowiedzieć, że jest się za złagodzeniem ustawy aborcyjnej i legalizacją...

@Pangia: Ale ty wiesz, że właśnie oni by się odważyli, a nikt inny? Bo niby kto? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz