Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Pangia: Pewnie, rozumiem. Ten procent opodatkowania kwoty powyżej iluśtam-set tysięcy/milionów miesięcznie podatkiem 75% został bardzo źle odebrany i sam uważam, że to był strzał w stopę. Rozdawania kasy również nie popieram, ale Razem to przede wszystkim cała masa pomysłów na ratowanie tego, czym państwo rzeczywiście powinno się zajmować: służbą zdrowia, energetyką czy oświatą. Razem jest bardziej za ogarnięciem tych spraw z pieniędzy z podatków, niż za rzucaniem gotówki w nierobów.
  • Odpowiedz
fajnie byłoby, gdybyśmy w sejmie zamiast PISu i PO mieli Razem i Konfederację

@Drzejzi: A to to na pewno, tych starych pierdzeli to już można by z chęcią wymienić. PSL bym tylko zostawił jako sejmową maskotkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pangia: Jeszcze co do tego 1kzł za dożycie starości: z jednej strony zgadzam się z Tobą, że nie ma nic za darmo. Z drugiej strony jeżeli ktoś przepracował całe życie, ale nie powiodło mu się podczas zmiany ustroju i zarabiał najniższą krajową przez większość życia (realia małego miasta), to słabe jest, że pomimo opłacania złodziejskich składek, będzie dostawał gównianą emeryturę, która nie wystarczy mu na leki. To jest cel, na
  • Odpowiedz
@slapdash: Problem jest taki że u nas nie ma liberalnej partii która by była liberalna ekonomicznie i światopoglądowo.

Mamy typową lewicę liberalną światopoglądowo i konserwatywną ekonomicznie.
Mamy szurów liberalnych ekonomicznie i konserwatywnych światopoglądowo.
KO które jest prawicowo centralne niewiadomocodokładnie.
I PiS który jest konserwatywny światopoglądowo i ekonomicznie a to oblane sosem władzy jednego człowieka - PiS to socjalistyczni autorytarni populiści.
  • Odpowiedz
@Pangia: bo pytania są tak idiotycznie ułożone, na co mają iść publiczne pieniądze zamiast czy w ogóle powinny istnieć publiczne instytucje.

Są postulaty, które według mnie spowodują minimalną zmianę w naszym kraju, a kwestie jak przywrócenie ustawy wilczka, zmniejszenie władzy państwa i inne postulaty realnie pomagające przedsiębiorcom w prowadzeniu biznesu nie istnieją. Bo ważniejsze są związki partnerskie.

Za mało pytań, zły dobór pytań, odpowiedzi tak/nie/nie mam zdania i mamy do
  • Odpowiedz
@Pangia: mi też się nie podoba te 75% (chociaż warto powiedzieć, że to jest 75% od nadwyżki z 500 tys rocznie), to głosuję na nich, bo zgadzam się w kwestiach ekologii czy służby zdrowia, ale też chodzi o to, żeby w sejmie było więcej partii, które mają coś do powiedzenia. Zauważ, że Lewica dostanie te powiedzmy 10%, wtedy mogą pomóc przepchnąć jakąś ustawę np. o związkach partnerskich czy ekologii, bo
  • Odpowiedz
@Pangia: Korwin już wcześniej mnie odrzucał przez osobę Berkowicza w moim okręgu, który chce raczej być kolejnym Korwinem i występować w kompilacji masakr niż cokolwiek zmienić, no i teraz otoczyli się tym łajnem. Szkoda mi tylko takich ludzi jak Mentzen.

Lewizna poszła w górę dzięki pytaniom o światopogląd, patrząc po wynikach każdy ma PiS na dole, bo ludziom się nie podoba ich zamordyzm.

Pominięto kompletnie kwestie gospodarki, gdzie Lewica chce
  • Odpowiedz