Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@slapdash to chodzi o wagi kolejnych punktów. W tych testach to jest 1 do 1 I jak jesteś za zmniejszeniem budżetu kościołowi i związkami partnerskimi to będziesz bardziej za taka partia niż za np ograniczeniem socjalu. Mimo że te 2 punkty są wielokrotnie mniej ważne niż ten 1.
  • Odpowiedz
@biliard: Myślę, że PO czy tam KO mogłoby się odważyć, ale musieliby mieć tyle poparcia, co PiS teraz ma.

Bo razem to partia libertariańska

@KochanekAdmina: Ale istnieje też libertarianizm po drugiej stronie barykady politycznej.

Wstępne założenia współczesnego, prawicowego libertarinizmu w USA opracował Jay Albert Nock (1870-1945). Utożsamiał on przymus stosowany przez państwo z działalnością przestępczą, argumentując że państwo jest legalnym monopolistą w zakresie popełniania zbrodni (dokonywanych pod pozorem
  • Odpowiedz
@Pangia: Taki scenariusz wydaje mi się niemożliwy. Mając na uwadze, że w tym kraju partia bez kościelnego przyzwolenia małe ma szanse na sukces na scenie politycznej. Przynajmniej póki co.
  • Odpowiedz
@Pangia: Dlatego nie glosujesz na Lewice ktora faktycznie moze cos zmienic tylko dajesz wygrywac Pisuarom ktorzy faktycznie zrobia z Polski Wenezuele, bo nie bylo takiego rozdawnictwa od 89
  • Odpowiedz
@Pangia: Mi również wyszła lewica pomimo że w kluczowych dla mnie sprawach czyt. gospodarki mam zupełnie inne poglądy. Ta ankieta idealnie ilustruję to co jest złe w polskiej polityce, cała dyskusja nieważne czy w TV/internecie czy z szwagrem przy wódce w tym kraju skupia się na kwestiach światopoglądowych kompletnie opluwając gospodarkę. Jasne że chcę atomu i większej wolności osobistej, ale nie kosztem rabunku obywateli.
  • Odpowiedz
@biliard: PO rządziło 8 lat, a KK w dupę raczej nie wchodziło, a nie przynajmniej tak namiętnie i z języczkiem jak PiS.

Dlatego nie glosujesz na Lewice ktora faktycznie moze cos zmienic tylko dajesz wygrywac Pisuarom ktorzy faktycznie zrobia z Polski Wenezuele, bo nie bylo takiego rozdawnictwa od 89
  • Odpowiedz
@Pangia: o czym to świadczy? Że w tym kraju nie ma na kogo głosować. Żadne wybory nie były tak bez wyboru jak obecne

Robisz quiz i wychodzi Ci partia oszołomów. Bo która by nie wyszła to jest partią oszołomów.
  • Odpowiedz