Kraj z dykty, mchu i tektury. Muszę być dziś rano w Warszawie. Lecę w delegacje i mam do złapania samolot Wybieram PKP bo z Krakowa tanio i szybko. Mam do wyboru dwie opcje. 6:26 LAJKONIK z Przemyśla albo 6:32 CHOPIN z czeskiej Pragi. Obydwa kończą bieg w Warszawie. Wybieram LAJKONIKA bo jest w Warszawie 20 minut wcześniej poza tym szansa że na trasie z Przemyśla złapie opóźnienie jest mniejsza niż dla CHOPINA, który jedzie z Czech. Taki c--j. LAJKONIK 36 minut spóźnienia i wciąż rośnie. Zgadnijcie kto siedzi w CHOPINIE po na szybko ogarnął nowy bilet i wypisuje reklamację żeby mu złodzieje oddali za LAJKONIKA. No ja. Dajcie że dwa plusy żebym zdążył na samolot. #polska #zalesie
@Assistant_to_the_Regional_Manager: haha tekst o burzy we FRA to ich typowa wymówka, stary oni to mówią niemal zawsze, jakby we FRA ciągle była burza :P
@Assistant_to_the_Regional_Manager: O ile kojarzę nie musiałeś kupować nowego biletu, wystarczyło ten poświadczyć u konduktora/w kasie/w informacji na dworcu. Chyba tylko na EIP odpada opcja konduktora.
@Nieszkodnik: ale to jak chcesz się ubiegać o odszkodowanie, to raz, dwa jak jest pow. 40 minut to możesz pociągami innych spółek, a wewnątrz samego pkp i intercity wydaje mi się, że możesz zawsze, tak pisał tu na ama jakiś konduktor, i tak zresztą ostatnio robiłem, nikt nie miał obiekcji. Na szybko nie mogę znaleźć o tym info w regulaminie.
@Nieszkodnik gościu, cały czas mylisz dwie rzeczy, odszkodowanie za opóźnienie z wewnętrznym regulaminem pkp, który pozwala ci wsiąść do dowolnego, pierwszego pociągu na danej trasie na którą masz bilet w przypadku opóźnienia twojego pociągu. To są dwie odmienne sprawy.
gościu, cały czas mylisz dwie rzeczy, odszkodowanie za opóźnienie z wewnętrznym regulaminem pkp,
@dlolb: masz tu coś o odszkodowaniu? Potrafisz czytać ze zrozumieniem?
-kontynuowanie podróży lub zmianę połączenia do miejsca docelowego oferującego porównywalne warunki przewozu w najbliższym możliwym terminie pociągiem uruchamianym przez danego przewoźnika,
-kontynuowanie podróży lub zmianę połączenia do miejsca docelowego oferującego porównywalne warunki przewozu w późniejszym, dogodnym dla pasażera terminie pociągiem uruchamianym przez danego przewoźnika.
@Shishu: ośmieszyles się, a teraz próbujesz wyjść z twarzą xD pkp, to jest jakaś kpina. Nie wiem jakie trasy obsługujesz, ale 3 opóźnienia na ok. 700 rejsów brzmi, jak niesmieszny żart. Od pół roku często korzystam z przemyślanina. Już sam fakt, że cała trasa zajmuje 16h jest dosyć abstrakcyjny. Godzinę zajmują dwa przystanki - Katowice + Kraków, które na dobrą sprawe i tak trwają dłużej, bo zawsze są jakieś komplikacje
@Shishu: teraz, to ty masz problem ze zrozumieniem. Przemyślanin nigdy nie kończy biegu punktualnie na czas w przemyslu. Zawsze występuje ok 40 minutowe opóźnienie, mimo tego w rozkładzie nikt tego nie uwzględnia i to jest dla mnie oszustwem. Kilka razy przesiadalem się w Rzeszowie, mając 30min zapasu wg rozkładu, a mimo to musiałem biec jak debil, albo było już po wszystkim. Opóźnienia na trasie nigdy nie wynikały z tego, że
@Shishu: A dla mnie podludzie ci co są na lotnisku 5 godzin przed odlotem. Latam kilkanaście razy w miesiącu, bywa, że na drugi koniec świata, wystarczająco dużo czasu spędzam na lotnisku, żeby jeszcze odwalać takie cyrki. Trzeba wykupować fasttrack i mieć silną psychikę.
@Assistant_to_the_Regional_Manager: aż mi się przypomniało jak w Japonii jakiś "pociąg" (dużych prędkości) się bodajże kilkanaście? sekund spóźnił, oj jaka była imba, jakie było kajanie przed całym narodem └[⚆ᴥ⚆]┘
@Nieszkodnik: to co cytujesz to jest prawny wymóg narzucony na przewoźnika w przypadku opóźnienia pociągu. Podobnie masz z liniami lotniczymi. To co ja mówię to jest, moim zdaniem, wewnętrzny regulamin pkp, który daje jeszcze więcej. Nie chcę się kłócić, bo ja tego dokładnie nie wiem, ale przeczytałem to tu kiedyś na mirko i sam tak zrobiłem (na pewno było mniej niż godzinę opóźnienia) i ani w kasie, ani konduktorzy nie
@Assistant_to_the_Regional_Manager: następnym razem jak będziesz się stresował, że za późno będziesz na lotnisku to pomyśl, że ja dzisiaj wyszedłem z domu godzinę przed odlotem (nie boardingiem) a na lotnisku byłem 40 minut przed i myślę, że miałem spokojnie z 10 minut zapasu XD
W przypadku, gdy zaistnieją okoliczności uniemożliwiające wykonanie umowy przewozu zgodnie z jej treścią: Podróżny z biletem jednorazowym ma prawo: a) odbyć przejazd do stacji przeznaczenia w najbliższym dostępnym terminie albo b) do kontynuacji lub zmiany trasy podróży do stacji przeznaczenia w późniejszym terminie, dogodnym dla Podróżnego,innym pociągiem tej samej lub wyższej kategorii,przy porównywalnych warunkach przewozu,bez uiszczania opłat,albo do zwrotu pełnej kwoty uiszczonej za bilet na przejazd
to co cytujesz to jest prawny wymóg narzucony na przewoźnika w przypadku opóźnienia pociągu. Podobnie masz z liniami lotniczymi.
@dlolb: i to jest podstawa dla firm, które przecież z dobroci serca nie zaproponują ci więcej, niż muszą. I często będą się od regulacji UE próbowały wymigać, czyli oddalić roszczenia pasażerów. Taka jest rzeczywistość.
To co ja mówię to jest, moim zdaniem, wewnętrzny regulamin pkp, który daje jeszcze
@dlolb: nie wprowadzaj ludzi w błąd. Opóźnienie musi być większe niż 60 minut...
@Klepajro: Tak, ale np w Japonii mają rocznie opóźnienie takie jak u nas przez tydzień.
@dlolb: czyli nie wiesz, ale się wypowiadasz... Typowe.
@dlolb: masz tu coś o odszkodowaniu? Potrafisz czytać ze zrozumieniem?
@JJOkocza: co to za praca?
@Assistant_to_the_Regional_Manager: jakbys byl takim wielkim byznesmanem to firma by ci ogarnela wszystkie loty i dojazd taxi chocby przez
W przypadku, gdy zaistnieją okoliczności uniemożliwiające wykonanie umowy przewozu zgodnie z jej treścią:
Podróżny z biletem jednorazowym ma prawo:
a) odbyć przejazd do stacji przeznaczenia w najbliższym dostępnym terminie albo
b) do kontynuacji lub zmiany trasy podróży do stacji przeznaczenia w późniejszym terminie, dogodnym dla Podróżnego,innym pociągiem tej samej lub wyższej kategorii,przy porównywalnych warunkach przewozu,bez uiszczania opłat,albo do zwrotu pełnej kwoty uiszczonej za bilet na przejazd
@dlolb: i to jest podstawa dla firm, które przecież z dobroci serca nie zaproponują ci więcej, niż muszą. I często będą się od regulacji UE próbowały wymigać, czyli oddalić roszczenia pasażerów. Taka jest rzeczywistość.