Kraj z dykty, mchu i tektury. Muszę być dziś rano w Warszawie. Lecę w delegacje i mam do złapania samolot Wybieram PKP bo z Krakowa tanio i szybko. Mam do wyboru dwie opcje. 6:26 LAJKONIK z Przemyśla albo 6:32 CHOPIN z czeskiej Pragi. Obydwa kończą bieg w Warszawie. Wybieram LAJKONIKA bo jest w Warszawie 20 minut wcześniej poza tym szansa że na trasie z Przemyśla złapie opóźnienie jest mniejsza niż dla CHOPINA, który jedzie z Czech. Taki c--j. LAJKONIK 36 minut spóźnienia i wciąż rośnie. Zgadnijcie kto siedzi w CHOPINIE po na szybko ogarnął nowy bilet i wypisuje reklamację żeby mu złodzieje oddali za LAJKONIKA. No ja. Dajcie że dwa plusy żebym zdążył na samolot. #polska #zalesie
@4kroki: no lalkę kupiłem ( ͡°͜ʖ͡°) widać, że ciężko niektórym baranom (ponad 1000 osób zrozumiało) zrozumieć, że to w ich interesie jest dotrzeć na czas, a firma przewozowa w przypadku opóźnień zależnych od niej lub nie ma określone drogi postępowania, które dostępne są do wglądu dla pasażera.
Jak jesteś na tyle głupi by myśleć, że 30 minut na przesiadkę na samolot wystarczy to polecam
Jak jesteś na tyle głupi by myśleć, że 30 minut na przesiadkę na samolot wystarczy to polecam nie korzystać z usług transportu publicznego, bo nawet koledzy stewardesi
@Assistant_to_the_Regional_Manager: Jest rok 2019. mirek sobie wymyślił, że w kraju z dykty pociąg podjedzie o 6:32 bo tak jest w rozkładzie. Szkoda, że nie widzisz jak się popłakałem ze śmiechu. A tak poważnie to współczuję konieczności korzystania z tego środka transportu (oczywiście w tym kraju).
@Assistant_to_the_Regional_Manager: Jazda PKP nie ma sensu kiedy podróżują przynajmniej dwie osoby. Samochodem szybciej, podobnie cenowo i wygodniej ( ͡°͜ʖ͡°)
@Assistant_to_the_Regional_Manager w ogóle jechanie PKP na samolot gdzie masz 1-2 h zapasu xD tego się nie robi w Polsce chyba że jesteś fanem mocnych wrażeń
@Shishu: niech zgadnę, latasz raz lub dwa do roku?
Do tego jeśli to wyjazd nie dla celów rozrywkowych to może wymagać trochę przygotowań i może nie być czasu na dodatkowy nocleg. Trochę wyobraźni, nadczłowieku
Panowie błagam, ja jak miałem lot do Barcelony, to przyjechałem do Krakowa 8 lat wcześniej, poznałem dziewczynę, wziąłem ślub, mamy dzieci i kredyt na nasze M4.
Zbyt odpowiedzialnym zachowaniem bym to nie nazwał, od razu widać że przycebuliłeś. Mój lot z Modlina na Chopina był przepowiadany przez babkę od strony dziadka 10 pokoleń wstecz. Podczas pełni księżyca moi przodkowie doświadczyli objawienia i zobaczyli latające potwory na niebie. Wtem rzekli że
@naprawtagi: amator. 3 dni wcześniej to ja już jestem po odprawie. Szukam jakiegoś najtańszego lotu, na który się odprawiam i chowam w kanałach wentylacyjnych. Oczywiście wprowadza to trochę zamieszania, ale zdążenie na mój lot najważniejsze. A inni 3 dni wcześniej to nawet spakowani się są, tfu
Jak jesteś na tyle głupi by myśleć, że 30 minut na przesiadkę na samolot wystarczy to polecam
Say no more przegrywie XDDD
681 połączeń kolejowych, 3 opóźnienia
say no more dzbanuszku xD
A tak poważnie to współczuję konieczności korzystania z tego środka transportu (oczywiście w tym kraju).
Komentarz usunięty przez autora
@naprawtagi: Tylko tyle? Ja 5 lat temu przeprowadziłem się do Warszawy z myślą, że kiedyś może gdzieś polecę.
ważne to takie, które kosztują sporo pieniędzy i które planuje się od dłuższego czasu
@naprawtagi: z czym kanapki?
Jade do warszawy za pare dni, to moze zrobimy piknik. Ja mogę wziąć termos z kawą.
Do tego jeśli to wyjazd nie dla celów rozrywkowych to może wymagać trochę przygotowań i może nie być czasu na dodatkowy nocleg. Trochę wyobraźni, nadczłowieku
@myszczur
Zbyt odpowiedzialnym zachowaniem bym to nie nazwał, od razu widać że przycebuliłeś. Mój lot z Modlina na Chopina był przepowiadany przez babkę od strony dziadka 10 pokoleń wstecz. Podczas pełni księżyca moi przodkowie doświadczyli objawienia i zobaczyli latające potwory na niebie. Wtem rzekli że
A inni 3 dni wcześniej to nawet spakowani się są, tfu
@hiszpanskizdobywca: Pewnie mu polski pociąg nie dojechał na czas ( ͡° ͜ʖ ͡°)