Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Kryspin013: to jest Unreal Engine właśnie o to chodzi xD Zauważ, że to się przycina przy ładowaniu coraz większej ilości animacji, np kilka krzaków obcinanych na raz. No nie wiem po co taki remake robiony na Unrealu
  • Odpowiedz
to jest Unreal Engine właśnie o to chodzi xD

@Reepo: Kurła xD

Zauważ, że to się przycina przy ładowaniu coraz większej ilości animacji, np kilka krzaków obcinanych na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kryspin013: Nintendo po prostu ma jakiś romans z Epic - Yoshi też był robiony na Unrealu. Optymalizacyjnie mocno ogarnęli Yoshiego ale moim zdaniem przerost formy nad treścią, przez co grafika może i ładna, ale kuźwa jak rozmyta, wolałbym gorsze tekstury i odbicia ale mniej rozmyte wszystko xd
  • Odpowiedz
wolałbym gorsze tekstury i odbicia ale mniej rozmyte wszystko xd

@Reepo: Mam tak samo. Mam nadzieję że ta zelda chociaż będzie działać w natywnej rozdziałce bo jak nie to kupię limited edition tylko po to by trzymać w szafie xD

Mam 3 kopie oryginalnej gry na GB w której grafika mi bardziej podchodzi niż tutaj - a i pewnie poziom trudności będzie wyższy niż w nowej
  • Odpowiedz
Optymalizacyjnie mocno ogarnęli Yoshiego

@Reepo: nie no, 576p w docku i 396-495p w portable w sidescllorerze to nie jest chyba szczególna optymalizacja.

Po prostu udało się osiągnąć cel w postaci stabilnego framerate'u, ale takim kosztem, który nie wskazuje na mocne ogarniecie optymalizacji.
  • Odpowiedz
@Theos: @Reepo: Ja bym chciał, żeby dodawali opcje do gry w stylu np pogorsz grafikę ale zwiększ rozdzielczość, albo zmniejsz framerate ale zwiększ rozdziałkę. Tylko mogę sobie pomarzyć w momencie w którym nintendo nawet nie dodaje możliwości zmiany sterowania do większości wydawanych gier a nawet jak dodają to jest ono upośledzone ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@MisPluszowyZWadaWymowy: @Kryspin013: generalnie podejrzewam, że im się nie opłaca aktualnie pisać silnika pod takie gry, bo wiedzą, że nie wykorzystają tego do większej ilości projektów. Taki silnik z BOTW teraz użyją do sequela, więc na bank praca się mocno zwraca, a do zapchania jesiennego kalendarza wydawniczego Unreal może zrobić robotę zmniejszając znacznie nakład pracy na produkcję, która z zamierzenia ma być dobra, ale nie wybitna. Idk, żałuję trochę,
  • Odpowiedz
generalnie podejrzewam, że im się nie opłaca aktualnie pisać silnika pod takie gry, bo wiedzą, że nie wykorzystają tego do większej ilości projektów.

@Reepo: Tak, z drugiej strony sprzedają 30 letnią popierdółkę minigierkę na silniku unreala w cenie pełnej gry na konsolę. O to czy im się to bardziej opłaca i czy im się zwraca to się nie martwię ( ͡° ͜ʖ ͡°)

żałuję trochę, że
  • Odpowiedz