Wpis z mikrobloga

@dariusz_94: @Emble @winsxspl to jest logiczne zachowanie, niestety przepisy sa takie ze rowerzysta musi ustapic pierwszeństwa na skrzyżowaniach, jak jedzie przejazdem dla rowerów to nie ma bezwględnego pierwszeńnstwa a jak jedzie obok po jezdni na drodze z pierwszeństwem to juz ma pierwszeństwo
  • Odpowiedz
@dariusz_94: Ja nie jestem jakimś zapalonym kolarzem i jeżdżę po ścieżkach, ale jak od początku marca już 3 stare baby mi wjechały pod koła rowerami na ścieżce rowerowej jak ciśnąłem po 25-30km/h, to ja się nie dziwie że oni po drodze jeżdzą xD
One włączały się do ruchu i oczywiście to była moja wina że w nie wjechałem, bo się nie zatrzymałem żeby je puścić xD

Mam jakiegoś średniaka za
  • Odpowiedz
ścieżka może c-----a ale jest to niech korzystaja. Jak na drodze mam progi zwalniające to raczej nie jadę chodnikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@PeterFile: ja jak są dziury na prawym pasie to jeżdżę lewym, progi zwalniające jak się da to też omijam pod prąd albo środkiem drogi. Po chodnikach co prawda nie jeżdżę, bo to niebezpieczne dla otoczenia, w przeciwieństwie do omijania jakichś ujebów na drodze.
  • Odpowiedz
to jest logiczne zachowanie, niestety przepisy sa takie ze rowerzysta musi ustapic pierwszeństwa na skrzyżowaniach, jak jedzie przejazdem dla rowerów to nie ma bezwględnego pierwszeńnstwa a jak jedzie obok po jezdni na drodze z pierwszeństwem to juz ma pierwszeństwo

@Pawel993: to straszne. Samochód też czasem nie ma pierwszeństwa, wiesz?

I jak rowerzysta jest na przejeździe to ma pierwszeństwo. A jak ktoś skręca w drogę poprzeczną, po której jedzie rowerzysta to
  • Odpowiedz
Szczerze to z ziomeczkami juz sie przekonalismy ze latamy sciezkami gdy dostep do niej jest bezpieczny (w sensie mozna na nia wjechac).

@landu: no to na zdjęciu elegancko można.
  • Odpowiedz