Wpis z mikrobloga

@vizardss: Generalnie na większości dystrybucji nie powinieneś mieć żadnych problemów, ja w ostatnich kilku latach (również frontend, ale także backendy w node, php i machine learning z pythonem) korzystałem z minta, ubuntu i fedory i mogę z czystym sumieniem polecić każdego z nich do tego zadania :)
  • Odpowiedz
@hiperchimera: @pyroxar: Czemu Arch Linux najlepszym systemem na Desktop? To proste pytanie, masz zawsze najnowsze pakiety, łatwa aktualizacja, pacman -Syu, czy pakiety z AURa

Jeżeli chcesz używać starszych pakietów, polecam dystrybucje na bazie debiana.

Na serwer tylko Debian
Na desktop tylko Arch Linux.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@aptitude: Debian i serwery to dobre połączenie, owszem...

z Arch Linux już się nie zgodę, co z tego że ma najnowsze (często zaawansowane bety) wersje pakietów, jak od czasu do czasu system będzie wymagać serwisu? poza tym te regularne aktualizacje są przekleństwem, włączasz system i zaczynasz od -Syu... bo zaktualizowanie po tygodniu czy dwóch generuje spora listę MB do pobrania i niemal pewny problem lub zgrzyt...

pakiety z AUR - jeśli nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@vizardss: Mint powinien zassać większość paczek z Debiana czy Ubuntu ;) ogólnie używałem go w pracy na kompie służbowym (sprzedaż, net, poczta, office) kilka lat i żadnego problemu
  • Odpowiedz