Wpis z mikrobloga

via Android
  • 7
To co pisze sztuczna inteligencja również jest nacechowane wierzeniami lewackimi i to nie pierwszy raz coś takiego dostrzegłem.
Kwestia wierzeń jest sprawą indywidualną tak jak istnieje teologia tak istnieje nazwijmy to "ekologia".
Teologia również tłumaczyła różne zjawiska na własną korzyść( ͡ ͜ʖ ͡)
Naginanie interpretacji rzeczywistości pod własne wierzenia.
Parareligia
  • Odpowiedz
via Android
  • 16
@music_has_the_right_to_children:
Polityczna p---------a kadry naukowej nie jest zjawiskiem nowym do tego stopnia że coś co oni nazywają własnymi autorytetami tymi autorytetami bardzo często w ogóle nie są w oczach odbiorcy ze względu na zgrzyt między tym co oni mówią a tym co się na świecie dzieje i jest to oczywiste nawet dla prostego odbiorcy
Głoszenie ideologii za stołki i apanaże - to nie jest żadne nowe zjawisko
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
Próba wpychania mnie wygodny dla kogoś zakres rozmówców dzięki czemu dana osoba ma poczucie wyższości jest dowodem braku argumentów i prymitywnym mechanizmem obronnym.
Parareligijne pseudoproklimatyczne urojenia rozsypują się jak domek z kart, sekciarze będą sobie wierzyć w co chcą a autorzy tej parareligii będą dalej na tym zarabiać.
Całe szczęście ta religijna narracja na świecie poza europą nie jest podtrzymywana
  • Odpowiedz
@music_has_the_right_to_children:
Ja to bym chciał żyć w takim nieskomplikowanym świecie jak OP, gdzie wszystkie problemy wynikają tylko z manipulacji lewactwa, a poza tym wszystko jest proste jak budowa cepa i jest możliwe do ogarnięcia przez przeciętnego człowieka bez zgłębiania poszczególnych tematów przez dekady i z niezachwianą wiarą w swój osąd.
  • Odpowiedz
@music_has_the_right_to_children: Ja akurat mam wykształcenie wyższe. I dobrą pamięć. Pamiętam jak 20 lat temu straszono że do 2030 śnieg będzie tylko wspomnieniem, a latem temperatura co roku będzie przekraczać 40 stopni. Zostało 4 lata, póki co jeden z najchłodniejszych styczniow po 1950, podobnie jak wiele innych bardzo chłodnych miesięcy typu maj 2025, kwiecień 2021, 2022 itd. a 40 stopni latem nie padło ani razu. A z tym że zniknęły śnieżne
  • Odpowiedz
@aa-aa: Wiem, że wiele osób Ci odpisało, ale najczęściej w sposób ostry i obraźliwy. Trochę im się nie dziwie, ale postanowię Ci wyjaśnić tak po ludzku bo istotnie ocieplenie klimatu to skomplkiwane zagadnienie.
Ocieplenie klimatu i jego postęp dotyczą całej planety i określa się je na podstawie uśrednionych pomiarów dla całej kuli ziemskiej. Opieramy się tutaj na porównaniu do średniej wieloletniej. To odchył od tej średniej dla całej planety zbliża
  • Odpowiedz
@aa-aa: Już się cieszyłem, że może faktycznie klimat w Polsce trochę się zmieni i będzie cieplej, ale d--a. Lato słabe, zima bardzo zimna. Wróciło po staremu wszystko
  • Odpowiedz