Wpis z mikrobloga

Jak daleko sięga wasza pamięć? Który rok życia jesteście w stanie sobie przypomnieć? Ja widzę do dziś obrazy z lat jak miałem 5-7 lat. Dokładnie, bez żadnego skupiania się pamiętam konkretne, ważne dla mnie dni.
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@WarmWeather: pamiętam strzępki bez kontekstu z okolic przedszkola/podstawówki ale nie potrafię ich chronologicznie ustawić. Z resztą mam tak też z całkiem świeżymi wspomnieniami. Sortować wydarzenia mogę max pół roku wstecz, a i to tylko jakieś ważniejsze.
  • Odpowiedz
@WarmWeather: żeby umieścić w czasie, to wyjazd na wakacje jak miałem 3,5 roku. Pamiętam dokładnie pokój hotelowy, trasę nad morze, takie stoisko z plastikowymi zabawkami. Zweryfikowane z rodzicami, że faktycznie tak wyglądało.

Poza tym sporo przebłyskow, ale już nie potrafię umieścić ich w czasie. Mogłem mieć i 2 lata, i 7. Nawet z zerówki pamiętam ze 3 sytuacje.
  • Odpowiedz
ok 1-1,5 roku. Pamietam 3 'screeny' Ale to bylo dosc ekstremalne przezycie :)

@pul_litra_wstydu: Co pamiętasz?

Ja mam pierwsze przebłyski dopiero gdzieś z 5-6 roku życia. Raczej negatywne, związane z kłótniami itd. Wcześniej też kilka, ale zanegowane przez matkę (chociaż ona też walnięta to może kłamie xD).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WarmWeather: chyba 1,5 roku, jak bawiłem się na kocyku jakimiś zabawkami, mama brała prysznic, a w telewizji leciał jakiś polski film i była scena jak koleś wygłasza monolog. Strasznie mnie jego gadanie zdenerwowało więc postanowiłem wstać i zacząłem dłubać przy telewizorze żeby przełączyć kanał. Wtedy wyszła mama w ręczniku na głowie, zobaczyła co robię i pobiegła po aparat żeby zrobić mi zdjęcie. Jest w albumie.

A tak to pamiętam moment
  • Odpowiedz
@WarmWeather: Moje najdalsze wspomnienie to urodziny brata i wizyty w szpitalu jak miałem 3.5 roku(wymyśliłem nawet dla niego imię ()). Niestety nie przypominam sobie nic z czasu jak był niemowlakiem.
Dopiero z okresu, gdy zacząłem chodzić do szkoły mam więcej przebłysków.
  • Odpowiedz
@WarmWeather: najwcześniejsze wspomnienie z mojego życia sięga momentu, kiedy miałam niecałe cztery lata i leżałam w szpitalu, czekałam na przetaczanie krwi. Przebywałam na paskudnej sali z rysunkami Smerfów, a z łóżka obok patrzyła na mnie przerażająca lalka. Bałam się jej i płakałam niemiłosiernie. Pamiętam najmniejsze detale i rozmowy personelu. Po tym pobycie czarna dziura i wracają wspomnienia dopiero z okresu 5-6 lat :)
  • Odpowiedz