Wpis z mikrobloga

Jak daleko sięga wasza pamięć? Który rok życia jesteście w stanie sobie przypomnieć? Ja widzę do dziś obrazy z lat jak miałem 5-7 lat. Dokładnie, bez żadnego skupiania się pamiętam konkretne, ważne dla mnie dni.
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miriamele: też pamiętam widok swojej siostry w szpitalu jak miałem 6 lat. Po prostu pamiętam ten dzień doskonale i pamiętam również dzień w którym się dowiedziałem, że będę miał w ogóle rodzeństwo. Rozpłakałem się i obraziłem na rodziców. XD I cały dzień w którym siostra się urodziła.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@WarmWeather: szczerze to pamiętam też wcześniejsze rzeczy, ale nie mam 100% pewności, czy to nie jest jakaś projekcja mojego mózgu. A to wspomnienie ze szpitala było możliwe do weryfikacji przez rodziców i rzeczywiście się zgadzało z tym co się wydarzyło :)
  • Odpowiedz
@Miriamele: @R0el: czyli tak jak myślałem. Pamiętamy wiele rzeczy które w jakiś sposób na nas wpłynęły. Takie które coś zmieniły w naszym życiu jak właśnie rodzeństwo z którym do dziś mamy przecież, zazwyczaj kontakt. Tyle wspólnych chwil, przeżyć etc.
  • Odpowiedz
@R0el: wątpię w to szczerze. Od strony ojca nie znałem, od strony matki do dziś trzymamy kontakt i to dość dobrze i pamiętam go również z okresów dzieciństwa. Tym bardziej, że nie jest o wiele starszy ode mnie.
  • Odpowiedz
@WarmWeather: najwczesniej to chyba 4 urodziny. Co ciekawe pamietam nawet ilosc latarni w drodze do babci. Taki bylem zaciekawiony calym tym wydarzeniem (a raczej mialem je kompletnie w dupie jak co roku) ze liczylem latarnie przez ponad 1,5h ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz