Wpis z mikrobloga

Jak daleko sięga wasza pamięć? Który rok życia jesteście w stanie sobie przypomnieć? Ja widzę do dziś obrazy z lat jak miałem 5-7 lat. Dokładnie, bez żadnego skupiania się pamiętam konkretne, ważne dla mnie dni.
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WarmWeather: miałem 3 albo 4 lata i pamietam jedno z obowiązkowych szczepień, poszedł ze mną mój tata i mówiłem mu że będę dzielny i wtulilem się w jego skórzaną kurtkę którą miał na sobie i do tej pory pamiętam zapach tej kurtki. To najdalsze wspomnienie z mojego życia.
  • Odpowiedz
@WarmWeather: czerwiec 1999, nic konkretnego. Tylko pamiętam jak wychodze przez drzwi od domu na taras i patrze na wschodzące słońce, oglądam drzewo przed domem, patrze na ławkę pod bzem i potem na ogródek z truskawkami. I chyba jeszcze jak z rodziną starym fiatem 125 jedziemy gdzieś, ale nie pamiętam już czy to było wcześniej niż 99 rok. w sumie tyle
edit, jeszcze grudzien 1998, jak mama w ciazy byla i
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@WarmWeather: najdalsze wspomnienie to jak mając 3 lata wspinałem się po meblach w kuchni żeby dostać się do jakiegoś smakołyku na co patrzyła babcia. Kolejne to jak w wieku 4 lat patrzyłem na kometę w 97, i jakiemuś zdumionemu dziadkowi wytłumaczyłem co to jest. Od tego momentu rodzicie dawali mi tyle książek o nauce ile tylko mogli xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@WarmWeather: jakoś w wieku nastoletnim przypomniałem sobie kilka scen z domu, z którego się wyprowadziliśmy, gdy miałem 2-3 lata. Wszyscy byli w szoku, jak przypomniałem im dokładnie to, w co byli ubrani i jak wyglądało otoczenie
  • Odpowiedz
  • 1
@WarmWeather 3 rok życia już dość dobrze, bo byłem w przedszkolu i tam pamiętam w sumie wszystko już regularnie, jak z późniejszych lat. pierwsze wspomnienia mam za to ok. 2.5 roku, nowe łóżko, wycieczka z rodzicami na Słowacje
  • Odpowiedz
@WarmWeather: no tak dokładnie to ciężko stwierdzić, jakieś tam rzeczy z domu pamiętam, ale nie wiem czy miałem wtedy 3 czy 5 czy ile lat xD a z przedszkola to niektóre sytuacje pamiętam jak miałem 3 lata ;P
  • Odpowiedz