Jechalrm godzinę temu po wislostradzie około 140kmh na ograniczeniu do 80. Dojechalem powoli do srebrnego bmw 3 i tak naszla mnie refleksja ze to moze ten tajny radiowóz. Ale nie widac wewnatrz kamerki ani kogutow to napewno nie on. Dojechalismy do mostu grota i akurat przez sam środek wislostrady przebiegał facet z rowerem w rękach xD bmw przyhamowało, włączyło koguty i do niego zjechali xD Dziekuje ci kolego z rowerem, uratowales moje prawo jazdy ( ͡º͜ʖ͡º) #warszawa #motocykle
godzinę temu po wislostradzie około 140kmh na ograniczeniu do 80
@AlfredoDiStefano: też nie tak dawno temu tak jechałem w Warszawie. Generalnie na początku to polecam, fajnie się jedzie i wgl, ale chwilę później się r--------m. Fart, że asfalt zamortyzował dachowanie, a nie np. przęsło mostu xD Ostatni raz tak jechałem, chociaż jakbym wtedy zginął, to też bym jechał ostatni raz, więc na jedno wychodzi. Prawka mi nie zabrali, w zasadzie
@sosna119 naprawdę uważacie że ograniczenia do 80km/h w tych czasach mają sens? Na dwu pasmowej drodze? Te ograniczenia to pozostałość prl gdzie p----------y i duże fiuty przy tych prędkościach były na granicy mocy i przyczepności. O ile na drodze nie ma przejść to takie ograniczenie jest bez sensu. Są dwa pasy więc powinno być traktowane jak droga szybkiego ruchu na której zresztą też są za niskie ograniczenia.
@wiktore1709: samochody się zmieniły ale czas reakcji kierowców i warunki widoczności na drodze pozostały takie same. Poza tym ograniczenia nie wynikają tylko z tego czy da się w dany zakręt wejść z daną prędkością tylko jeszcze kilka rzeczy. Też zdarza mi się przekroczyć prędkość, ale 140 to jest sporo za dużo
@sosna119 czas reakcji rekompensują lepsze układy hamulcowe widoczność na drodze oświetleniem które również ewoluowało warunki lepszymi oponami i zawieszeniem.
@wiktore1709: To jakaś nowa fizyka jest? Lepsze hamulce, tylko auta też cięższe o kilkaset kg. W Krakowie taką Bora Komorowskiego też da się lecieć te 140-150 km/h, tylko potem potrafi się to skoczyć równie spektakularnie co na focie poniżej.
@sh2dov Nie zaczną, bo bez pół roku posiedzeń i debat przed wydaniem zarządzenia to nie mogą sami pierdnąć. A zarządzenie będzie nagłośnione e mediach :) @wiktore1709 dokładnie tak, Poldek na łysych oponach w nocy w zimie i śnieżycy 50 lat temu miał to samo ograniczenie co nowa beta w 2019 na suchej nawierzchni z dobra widocznością. Wszystko poszło do przodu od czasów komuny za wyjątkiem idiotycznych ograniczeń i mentalności wykopków
@PaulStanley: gdy wykłócasz się ze wszechwiedzącymi wykopkami co to wszystkie rozumy pojadły, wszystkie kategorie porobiły, cały świat zjeździły i wszędzie jadą tyle ile jest na znaku
dokładnie tak, Poldek na łysych oponach w nocy w zimie i śnieżycy 50 lat temu miał to samo ograniczenie co nowa beta w 2019 na suchej nawierzchni z dobra widocznością. Wszystko poszło do przodu od czasów komuny za wyjątkiem idiotycznych ograniczeń i mentalności wykopków
@aks_762: na S8 na wysokości Żoliborza jest 90 km/h i nie ma dnia bez wypadku. Mówisz, że jakby zrobić 120 albo 140 to będzie ich mniej?
@AlfredoDiStefano: A przywal w drzewo jadąc z taka prędkością :) nie po to w mieście są ograniczeni prędkości, zeby je przekraczać o 60km/h. Nie umiesz jeździć to nie rob tego, bo jeszcze zabijesz niewinnych ludzi.
Trafiło i na mnie: będąc ostatnio na morzem trafiłem na obsługę z GEN Z. Ja- poproszę gofra z cukrem pudrem. GenZ pozbawionym życia głosem- nie ma Ja- czyli nie ma gofrów, dobra to coś innego GenZ- są Ja-są gofry? GenZ-tak
Dziekuje ci kolego z rowerem, uratowales moje prawo jazdy ( ͡º ͜ʖ͡º)
#warszawa #motocykle
@AlfredoDiStefano: też nie tak dawno temu tak jechałem w Warszawie. Generalnie na początku to polecam, fajnie się jedzie i wgl, ale chwilę później się r--------m. Fart, że asfalt zamortyzował dachowanie, a nie np. przęsło mostu xD
Ostatni raz tak jechałem, chociaż jakbym wtedy zginął, to też bym jechał ostatni raz, więc na jedno wychodzi. Prawka mi nie zabrali, w zasadzie
Są dwa pasy więc powinno być traktowane jak droga szybkiego ruchu na której zresztą też są za niskie ograniczenia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Też zdarza mi się przekroczyć prędkość, ale 140 to jest sporo za dużo
Do tego ograniczenia czasem wynikają z norm hałasu.
źródło: comment_3wvy4v6LN2kXBGfvRKPjFRWkhCI0R2xw.jpg
Pobierz@wiktore1709 dokładnie tak, Poldek na łysych oponach w nocy w zimie i śnieżycy 50 lat temu miał to samo ograniczenie co nowa beta w 2019 na suchej nawierzchni z dobra widocznością. Wszystko poszło do przodu od czasów komuny za wyjątkiem idiotycznych ograniczeń i mentalności wykopków
@NAGI: A ja patrzę, czy na klapie ma emblemat CDTI. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AlfredoDiStefano:
źródło: comment_8Qcr4J63IOyVcOk1pmfo8TvcNZMeoKBk.jpg
Pobierz@aks_762: na S8 na wysokości Żoliborza jest 90 km/h i nie ma dnia bez wypadku. Mówisz, że jakby zrobić 120 albo 140 to będzie ich mniej?