Wpis z mikrobloga

Jechalrm godzinę temu po wislostradzie około 140kmh na ograniczeniu do 80. Dojechalem powoli do srebrnego bmw 3 i tak naszla mnie refleksja ze to moze ten tajny radiowóz. Ale nie widac wewnatrz kamerki ani kogutow to napewno nie on. Dojechalismy do mostu grota i akurat przez sam środek wislostrady przebiegał facet z rowerem w rękach xD bmw przyhamowało, włączyło koguty i do niego zjechali xD
Dziekuje ci kolego z rowerem, uratowales moje prawo jazdy ( ͡º ͜ʖ͡º)
#warszawa #motocykle
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vostok: tak, ale równie dobrze mogłam i ja się dostosować do ich prędkości i nie puszczać.
A co robię to puszczam takich delikwentów i jadę za nimi. W tym przypadku puściłam auto i radiowóz przy okazji.

Oczywiście że to dziurawa taktyka, działa najlepiej na mniejszych drogach gdzie policja częściej stoi a nie jeździ.

• Odpowiedz
tak, ale równie dobrze mogłam i ja się dostosować do ich prędkości i nie puszczać.

@PaulStanley: jasne, że mogłaś, równie dobrze możesz rozjechać pieszych na pasach, albo wpakować się komuś z podporządkowanej. Wszystko możesz...

A co robię to puszczam takich delikwentów i jadę za
  • Odpowiedz
@vostok: no a ty nie czytasz ze zrozumieniem bo mowię o ekspresowce - 2 pasy, żadnych pieszych ani podporzadkowanych

Tu nie chodzi o struganie rajdowca, tylko to że ludzie zdając prawko nigdy nie wyjeżdżają na autostrade/ekspresówki, a jak już wyjadą to jest k---a dramat - właśnie blokowanie lewego pasa, jechanie kuźwa 50kmh, nie sprawdzanie sytuacji w lusterkach/daleko na przód na bieżąco.

A unikanie policji wyszło przy okazji tego
  • Odpowiedz
, a jak już wyjadą to jest k---a dramat - właśnie blokowanie lewego pasa,

@PaulStanley: ano właśnie, wpieprzy się jakaś gwiazda na lewy pas, bo druga gwiazda udziela jej dziwnych lekcji...

No ale jechanie 140-150 na pustej ekspresówce która wygląda tak samo jak nasza autostrada (bo zagranicą jest.różnica) ale znak mówi że nia nie
  • Odpowiedz
@AlfredoDiStefano Miałem podobną acz zgoła inną sytuację na kursie na prawo jazdy. Moim instruktorem był były policjant. Zajeżdżamy na stację i zobaczył kumpli z jednostki w nieoznakowanym oplu. Wraca i mówi;"Widzisz tych gości w Fordzie?" - a było lato - obaj pili wódkę i za chwilę ruszą to moi kumple ich zgarną. Zajechali ciołom drogę na sygnale
  • Odpowiedz
@AlfredoDiStefano: patrz czy w okolicach tylnych drzwi nie ma naklejki, że ufundowane ze środków UE xD Ostatnio na parkingu koło mnie zaparkowała jakaś insignia z taką naklejką. Patrze a z przodu kamera i 2 kolesi :D
  • Odpowiedz
@vostok: xDDDDD ja p------e koleś, idź do drogówki albo wyjeżdzaj do ameryki na szeryfa, każdy głupi tyś jeden mądry.

Ostatni akapit dotyczy się twojego boldupienia o z-----------u nie wiem ile na godzinę w miejscach gdzie są piesi. Czyli OGÓLNIE dlaczego 140 a nie przepisowo. Jakby ta Ska była z------a od prawej do lewej to po co masz zapieprzać, i tak wszyscu spotkamy się w korku.

Prawda jest taka, że numery z
  • Odpowiedz
W samochodzie przede mną gorzej widać czy to policja ale są pewnie znaki np. ta diodowa tablica (choć nie zawsze)

Tu nie chodzi o to że ryzyko mandatu jest ZEROWE tylko je minimalizuję.

@PaulStanley: chyba nie ogarniasz rzeczywistości. Niech pod twoją blond czuprynę dotrze fakt, że odwalasz tu cwaniactwo w stylu jak łamać przepisy i uniknąć konsekwencji.
Odwalanie rajdów i chwalenie się tym jest może cool wśród twojej ortalionowej rzeczywistości
  • Odpowiedz
@PaulStanley: zawsze powinno się zjechać na prawy, ale ty jesteś różową i lecisz tylko lewym. Skąd ja to znam, ze wszelkich autostrad, gdzie takie cielaki jak ty jeżdżą i się szczycą zjechaniem na prawy
  • Odpowiedz