Wpis z mikrobloga

354593,55 - 33,00 = 354560,55

https://www.strava.com/activities/2589309681

Dwa razy 30 km+ w tym tygodniu, więc piękny biegowo tydzień wyszedł. Łącznie 105 km.

Po takim biegu trzeba wrzucić coś lekkiego na ząb. Mielone z łopatki wieprzowej z warzywami (szpinak jem codziennie) i dużą ilością tłuszczy (masło, smalec, olej kokosowy) oraz sokiem i skórką z limonki.

B: 77 g
T: 221,9 g
W: 25 g
Kcal: 2369

Makro policzone łącznie ze 200 mililitrami śmietanki 36%, którą wypiłem w trakcie gotowania ( ʖ̯)

#keto #gotujzwykopem

#sztafeta
dietyloamoniowy - 354593,55 - 33,00 = 354560,55

https://www.strava.com/activities/...

źródło: comment_oFx8U63UYHYQ7lZ6gp3sMcWiTK3FDCx3.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wonsz_zabujca: Jem dwa razy w ciągu doby, bo mi tak najwygodniej. Wychodzi zazwyczaj co 12 godzin, ale jak trzeba, to nie ma problemu żebym nie jadł nic przez nawet 18 godzin, chociaż IF nie stosuję. Makro rozkładam po równo na te dwa razy, a zjadam zazwyczaj 3000-3200 Kcal dziennie. Dzisiaj spalę ze 4000 Kcal, więc zwiększyłem porcje.

Przez chwilę stosowałem OMAD, ale przy sporym wysiłku aero, tak średnio mi się
  • Odpowiedz
@dietyloamoniowy: Najs, aż spróbowałbym keto, ale jakoś nie mogę pojąć skąd u ciebie siła do biegania bez węgli :D Jakbym chciał spróbować to myślisz ze ile minimum trzeba czekać na efekty?
  • Odpowiedz
@timeless: Efekty są sprawą bardzo indywidualną, nie da się tego określić. Z keto jest tak, że nawet najmądrzejsza głowa nie da Ci gwarancji, że to u Ciebie zadziała. Na weganizm przechodzisz i żyjesz jak wcześniej, keto to jednak większa zmiana i może być trudno niektórym. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś, musisz spróbować, bo to nie jest dieta cud. A power do biegania? Biochemia, która u mnie na razie działa perfekcyjnie.
  • Odpowiedz
@timeless: jeśli się zdecydujesz, to przygotuj się najpierw merytorycznie, poczytaj o adaptacji, bo to ułatwia sprawę i nie trzeba o wszystko pytać pod tagiem czy wszystko ok i czy dzwonić po śmieciarkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sam wymyślam wszystko, dieta keto jest błyskawiczna i łatwa w przygotowaniu, ale ja się nie pierdzielę z deserami na przykład jak niektórzy, więc spędzam w kuchni łącznie godzinę dziennie razem
  • Odpowiedz
@timeless: Bacznie obserwuje poczynania @dietyloamoniowy i też się zastanawiam nad dietą keto przy bieganiu. Najbardziej martwi mnie to, że schudnę, a tego wolałbym uniknąć bo i tak na samych węglach mam problem z utrzymaniem wagi. Z drugiej jednak strony takie dwa posiłki dziennie to niezła opcja. Jakby to się jeszcze przełożyło na wyniki biegowe to już całkiem fajnie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@randall: Na węglach też miałem problem z utrzymaniem wagi. Wyobraź sobie, że na keto 4000 Kcal możesz zjeść w dwóch posiłkach bez wzdętego brzucha po. A teraz pomyśl o tej kaloryczności na węglach. Ja rzygam na samą myśl. Na węglach jadłem, jadłem i jadłem, i chudłem, bo to jest objętościowo jak kilka Słońc. Co więcej budziłem się w nocy o 2-3, bo byłem głodny XD Na węglach też gotowałem wszystko
  • Odpowiedz
@dietyloamoniowy: To ja mam w tym momencie dokładnie to samo, też potrafie budzić się o 2-3 w nocy i jeść co popadnie. Oczywiście 5 posiłków dziennie to podstawa i poprawiam słodyczami ()
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dietyloamoniowy: a jak Twoje wyniki w bieganiu na keto? Bo wydaje mi się, że to lepsze do dystansow ultra gdzie cała energia powinna iść z tłuszczy na względnie małym tętnie, a jak chcesz na krótszych dystansach przyspieszyć, to już tętno rośnie i wtedy organizm korzysta z węgli. Czy dobrze ten mechanizm rozumiem?
  • Odpowiedz
  • 1
@deyna: Tak, im szybsze tempo, wyższe tętno tym więcej energi pochodzi z cukru. Im wolniej i dłużej, tym więcej tłuszczu. Generalnie przebiegłem na węglach kilka tysięcy km i mój najdłuższy dystans to było 30 km po którym trzy dni nie mogłem myśleć o bieganiu. Na keto w niecałe trzy miesiące zrobiłem maraton i bez problemu mogę biegać dystense ponad 30 km dwa razy w tygodniu. Formę z węgli przebiłem sporo
  • Odpowiedz
  • 1
@deyna: pierwszy maraton 4h25', ale to bardzo zachowawczo, bo to jednak pierwszy. Teraz patrząc na to w jakich tempach i na jakim tętnie robię 30 km+ bez wody po drodze, maraton powinien bez problemu wejść na tempie 5'30''/km lub szybciej. Na razie nie chce mi się sprawdzać. Dodam, że bez treningu, bo od dwóch miesięcy klepię bezmyślne kilometry i nie pracuję nad siłą ani prędkością. Tylko wytrzymałość na długich biegach.
  • Odpowiedz