Aktywne Wpisy

Psychopathy_Red +588
Podsumowując:
- Stanowski przed wyborami chciał wyemitować na Kanale Sportowym materiał uderzający w Donalda Tuska/KO, ale pomysł ten został zablokowany przez pozostałych udziałowców,
- Stanowski odszedł z Kanału Sportowego ze względu na "spór ze współpracownikami" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
- Stanowski założył Kanał Zero, na którym do spółki ze swoim kumplem Mazurkiem, pseudodziennikarzem znanym z bardzo wybiórczego traktowania swoich rozmówców, zwłaszcza jeżeli mają oni konotacje z partią polityczną
- Stanowski przed wyborami chciał wyemitować na Kanale Sportowym materiał uderzający w Donalda Tuska/KO, ale pomysł ten został zablokowany przez pozostałych udziałowców,
- Stanowski odszedł z Kanału Sportowego ze względu na "spór ze współpracownikami" ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
- Stanowski założył Kanał Zero, na którym do spółki ze swoim kumplem Mazurkiem, pseudodziennikarzem znanym z bardzo wybiórczego traktowania swoich rozmówców, zwłaszcza jeżeli mają oni konotacje z partią polityczną
źródło: xd
Pobierz
Karzbig +1014
Chciałem sobie powiesić model i się zastanawiałem, jakie ludzie mają na to sposoby, ale już widzę, że jedyne co mogę powiesić to siebie a samolot do kosza XD
#elektroda #modelarstwo #januszcore
#elektroda #modelarstwo #januszcore
źródło: SmartSelect_20240204_140626_Chrome
Pobierz

Zastanawiam się nad wyborem kursu testera lokalnie. W Lublinie organizuje je:
SDA 112godz za 4800 po znizce.
Sii 48h za 2760.
Oba z egzaminem ISTQB
Chyba lepiej zainwestować w ten dłuższy, racja?
Ktoś ma doświadczenia z tymi kursami?
Ewentualnie, czy samodzielna nauka nie jest równie dobrym wyjściem? Na codzień pracuje ale po pracy mam czas na trochę nauki itp.
Pierwotnie myślałem o programowaniu, nawet jestem w trakcie wprowadzenia do Pythona.
Ale nauka programowania będzie chyba dłuższa od nauki na testera i znalezienia pierwszej pracy? Racja?
Po prostu nie chce więcej czasu tracić w obecnej pracy (konstruktor) chciałbym jak najszybciej przesiąść się na IT. Śmiesznie bo jestem technikiem teleinformatykiem ale nie poszedłem w przeszłości w tą stronę xd
A rozpoczęcie IT od testera to też dobry pomysł, racja?
Liczę na jakieś uwagi, sugestie...
@Litosciwy_Dyktator: zależy co chcesz robić. Jak chcesz programować - ucz się programowania. Jak chcesz testować - ucz się testowania.
Masz mnóstwo materiałów na necie. Imo 3 miesiace po 3-4 h x 5 dni w tygodniu da ci wystarczający entry crytetia na junior qa
Do istqb sam się nauczysz, jest w ciul materialow, pytan. Koszt to 800-900zl
Problemem jest to, że aktualnie rynek juniorski w testowaniu to #!$%@? dramat i ludzie szukają pracy po kilka-kilkanaście miesięcy i nic nie znajdują. Czasem zmieniają obszar poszukiwań, czasem rezygnują.
Druga rzecz - zawód testera i zawód programisty mocno się od siebie różnią. Niekoniecznie odnajdziesz się w obu.
W który kurs lepiej zainwestować? Według
To potrafi być bardzo przyjemny zawód, dający dużo satysfakcji. Mimo wszystko, jeżeli myślisz o IT. I chcesz wybrać testera bo najłatwiej... To jest to zły pomysł ;D zdecyduj co chcesz robić i zacznij się uczyć sam. Brak samodzielności (szkolenia, bootcampy itd) w tym momencie są źle widziane. Możesz zapłacić hajs i mieć trudniej ze znalezieniem pracy niż bez kursu
Zmieniłbym pracę ale dostanę 2,5-3k i kolejny sufit to znów 4k za kilka lat. No i nie ma się gdzie rozwijać tak na prawdę. Nie mamy przemysłu a większość firm po prostu robi zlecenia dla Niemiec, o ile nie robią nic swojego. Wystarczy obrać kierunek na Rzeszów,
@diarrhoea
Tylko się właśnie zastanawiam czy juz zmieniać pracę w branży na cokolwiek innego bo tutaj już rzygam, czy siedzieć i liczyć, że w jakieś 3-6 msc cokolwiek bym złapał nawet w ramach stażu, przyuczenia...
Im więcej będziesz umiał podstaw tym większe szanse na pracę.
@diarrhoea wstrzymaj się z radami typu "Brak samodzielności (szkolenia, bootcampy itd) w tym momencie są źle widziane. Możesz zapłacić hajs i mieć trudniej ze znalezieniem pracy
Im więcej będziesz umiał podstaw tym większe szanse na pracę.
@piolem: Najpierw muszą Cię na tę rozmowę zaprosić. Sporo firm ludzi po bootcampie nie zaprosi na rozmowę.
Jest to nie mój punkt widzenia, a obecne zdanie
Dla mnie osobiście trochę śmieszne jest to, że CV ludzi po bootcampie są odrzucane tylko z tego powodu. Przecież w takim kursie video na udemy czy w książce
Druga rzecz - nie wiem jak w kodzeniu, ale w testowaniu wszystkie kursy z którymi miałem styczność, były niskiej jakości. Np. Wyobraź sobie, że prowadzący potrafią mieć pół roku doświadczenia zawodowego... I uczą z kursów które ktoś
@virtuti_stulejari: To nic nie da. Wystarczy spojrzeć na projekty delikwenta i będzie wszystko jasne.
Panie op. Poczytaj o salesforce. Nauczysz się za darmo. Zrobisz sobie cert na deva i rynek cię wciągnie w 10 minut.